Πήρε προθεσμία και απολογείται την Τετάρτη ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής

Πήρε προθεσμία και απολογείται την Τετάρτη ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, πήρε ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής, μετά τη σημερινή (25/01) εμφάνισή του στον αρμόδιο εισαγγελέα και ανακριτή.

Ο δράστης οδηγήθηκε στις 10 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου, και ακολούθως παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να λογοδοτήσει για την στυγερή δολοφονία της 41χρονης συζύγου του.

Εκτός από την πράξη της ανθρωποκτονίας, ο 33χρονος βαρύνεται με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο ζωής, επειδή άρπαξε τον 4χρονο γιο του, Φοίβο, περιπλανώμενος μαζί του σε διάφορες περιοχές του νομού Χαλκιδικής, επί 18 ημέρες, το διάστημα που εθεωρείτο φυγάς.

Νέα στοιχεία στην υπόθεση

Ο παππούς του Φοίβου αποκάλυψε πως ο συζυγοκτόνος και πατέρας του 4χρονου έλεγε στο παιδί του πως η μάνα του τον χτυπούσε.

«Ζήτησε τη μητέρα του από την πρώτη μέρα, αλλά ο Ιάσωνας τον ενημέρωσε ότι η μαμά πέθανε. Η αντίδραση του Φοίβου ήταν παγωμένη» τόνισε o Λάμπης Μαυρομάτης. «Εγώ δεν μπορώ να αντικαταστήσω τη μητέρα τους αλλά θα προσπαθήσω όσο μπορώ, δεν έχω άλλες επιλογές, αυτή είναι η επιλογή μου στη ζωή», είπε ο παππούς.

«Ήθελα να φύγουμε για Αλβανία»

«Στην αρχή ήθελα να φύγω για Αλβανία αλλά παντού έβρισκα μπλόκα και δεν κατάφερνα να φτάσω Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο Λέσι μετά τη σύλληψή του.

Χαλκιδική: Σοκάρει η αποκάλυψη του παππού του Φοίβου: Του έλεγε ότι ο Ιάσωνας δεν είναι αδερφός του

 «Την πρώτη ημέρα κοιμηθήκαμε σε ένα αντίσκηνο στο βουνό και την επόμενη σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο. Το παιδί με ρωτούσε συνεχώς που πάμε και του είπα «τσακώθηκα με τη μαμά και θα πάμε στην Αλβανία» Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου ήταν το φαγητό και όχι ο ύπνος. Τρώγαμε ότι έβρισκα. Μάλιστα μια μέρα έκλεψα μια κότα και την έσφαξα και την ψήσουμε στο δάσος σε ένα καλύβι. Επίσης ότι φρούτα έβρισκα στα δέντρα βοηθούσαν για να τρώμε και να μην γκρινιάζει και το μικρός. Το μετάνιωσα και πολλές φορές σκέφτηκα να παραδοθώ αλλά δεν το έκανα».Σχόλια