Πιτσιόρλας υπεράνω Νόμων (για το Ελληνικό)…

Πιτσιόρλας υπεράνω Νόμων (για το Ελληνικό)…

«Εξηγήσεις» για το θέμα του Ελληνικού έδωσε, εμφανιζόμενος στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας. Δήλωσε, σχεδόν βέβαιος, ότι μέσα στον Ιούνιο θα κλείσει η συμφωνία και θα προχωρήσει η επένδυση.

Μίλησε και για την σύμβαση για την οποία -ορθώς είπε- ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε έτοιμη.

Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση μιλούσε για ΤΑΙΠΕΔ που ήταν «άντρο σκανδάλων». Όπως μιλούσε για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. 

Τι έχει συμβεί όμως με την υπόθεση του Ελληνικού; Ποια είναι τα ζητήματα τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν; Ποια είναι η ουσία της υπόθεσης; 

Το ereportaz την έχει αναδείξει παρουσιάζοντας σχετικά ρεπορτάζ τα οποία δεν στέκονται στα «πιστεύω» του κ. Πιτσιόρλα αλλά τα ντοκουμέντα των πραγματογνωμόνων!

Για την υπόθεση του Ελληνικού και την σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και LAMDA DEVELOPMENT βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα που έχει ως σκοπό να «αναγνώσει» εάν το Ελληνικό πωλήθηκε ή ξεπουλήθηκε!

Στο πλαίσιο της έρευνας, την διενεργεί ο εισαγγελέας κ. Δραγάτσης, κλήθηκαν να αποφανθούν οι καθύλην αρμόδιοι, οι πραγματογνώμονες κ.κ. Μελάς και Αναματερός.

Οι ειδικοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ουσιαστικά το Ελληνικό «χαρίστηκε» στον επενδυτή καθώς διέγνωσαν ότι πρόκειται για σύμβαση αποικιοκρατικού χαρακτήρα που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δημοσίου. 

O εισαγγελέας έχει αναθέσει σε δυο ακόμη πραγματογνώμονες την διενέργεια τεχνικής έκθεσης προκειμένου να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα. Αν επιβεβαιωθούν τα πορίσματα των καθόλα άξιων επιστημόνων που επικουρούν το εισαγγελικό έργο τότε θα μιλάμε για καραμπινάτη περίπτωση απιστίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αποτελεί λοιπόν απορίας άξιον πως ο συμπαθής -κατά τα άλλα- κ. Πιτσιόρλας έρχεται μετα βεβαιότητας να πει ότι η «επένδυση» θα προχωρήσει τον Ιούνιο.

Γνωρίζει τα αποτελέσματα της έκθεσης των νέων πραγματογνωμόνων; Ή μήπως είναι υπεράνω νόμων;

Εκτός, βέβαια, εάν έχει πείσει την Lamda να βάλει πιο… βαθιά το χέρι στην τσέπη εάν επιθυμεί να υλοποιηθεί η σύμβαση. Αυτό θα είναι επιτυχία του.Σχόλια