«Πόλεμος» Τόσκα – Συνοριοφυλάκων για το προσφυγικό

«Πόλεμος» Τόσκα – Συνοριοφυλάκων για το προσφυγικό

Στις καταγγελίες των συνοριοφυλάκων απάντησε με αιχμηρό τρόπο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος τους κατηγόρησε πως “σε μία προσπάθεια συντεχνιακής ανάδειξης μας υποδεικνύουν την εθνική πολιτική για το προσφυγικό.

Μάλιστα ο κ. Τόσκας κάνει λόγο για σωρεία ψεμάτων και ανακριβειών και πως με τις φράσεις πως ακόμα περνούν από τη χώρα τζιχαντιστές, βλάπτουν τη χώρα.

Και καταλήγει ο κ. Τόσκας πως “οι πράξεις αυτών που διαδίδουν τέτοια ψεύδη, αλλά και όσων τους βοηθούν, είναι ανεύθυνες και επικίνδυνες και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν”.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Σχετικά με όσα μεταδίδονται σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και αποδίδονται σε σημερινή συνέντευξη εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, ανακοινώνεται ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ανυπόστατοι, στερούνται πραγματικής βάσης και ενδεχομένως να υποκρύπτουν ή να εξυπηρετούν σκοπιμότητες, και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Είναι προφανές ότι όποιος διαθέτει και αναφέρεται σε τέτοια στοιχεία, έχει νομική υποχρέωση να τα υποβάλλει άμεσα στις αρμόδιες Αρχές, άλλως ενδεχομένως διαπράττει σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται η διαδικασία της διοικητικής διερεύνησης για το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών, ενώ όλο το υλικό θα υποβληθεί άμεσα στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση.Σχόλια