Πως η αποχή από το σεξ μπορεί να ενισχύσει την ερωτική σου επιθυμία

Πως η αποχή από το σεξ μπορεί να ενισχύσει την ερωτική σου επιθυμία

Η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις να κάνεις σεξ με το σύντροφό σου αρκετό καιρό, λόγω δύσκολης καθημερινότητας και δουλειάς, αυξάνει την ερωτική επιθυμία και των δυο σας. Η παρακάτω έρευνα αποκαλύπτει με ποιο τρόπο συμβαίνει αυτό.

 

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση European Journal Of Obstetrics And Gynaecology And Reproductive Biology αποκαλύπτεται ότι το ένα τρίτο των γυναικών στη Βρετανία δε θεωρούσε πια τη δραστήρια σεξουαλική ζωή τόσο σημαντική, με το 48% να παραδέχεται ότι αρχίζει να χάνει το ενδιαφέρον του για το σεξ μέχρι την ηλικία των 40. Αυτό αποτελεί πρόβλημα γιατί εκτός από την καθαρή σωματική απόλαυση, το σεξ μπορεί να ανανεώσει και να τονώσει τη σχέση σου. Από την άποψη της νευροχημείας, μας βοηθά να δεθούμε συναισθηματικά, ενώ η υγιής σεξουαλική ζωή συμβάλλει στη διατήρηση μιας πολύ στενής επαφής ανάμεσα σ’ εσένα και το σύντροφό σου. Η πληθώρα των ζητημάτων που συμβάλλουν σε αυτή την κατάσταση έλλειψης πάθους μπορεί στις περισσότερες περιπτώσεις να λυθεί με την αποχή από το σεξ ή αλλιώς σεξουαλική αποτοξίνωση. Η πρόταση είναι απλή. Για πολλούς από εμάς, η σεξουαλική μας ζωή έχει καταστεί πηγή τοξικότητας και η μόνη διέξοδος είναι να αρχίσουμε εκ νέου. Αντί για κάτι που ανανεώνει και ενισχύει το δεσμό με το σύντροφό μας, το σεξ μπορεί να αναδειχθεί σε πεδίο αρένας στο οποίο κάνουν την εμφάνισή τους ο πόνος, ο θυμός ή η ένταση. Συχνά, τα ζευγάρια αφήνουν τόση αρνητικότητα να συσσωρευτεί ανάμεσά τους που, όταν προσπαθούν να αναζωπυρώσουν τη μεταξύ τους σωματική οικειότητα, αποτυγχάνουν, επειδή δεν έχουν αντιμετωπίσει τα ζητήματα που δηλητηριάζουν τη σχέση τους. Η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι ότι το ζευγάρι πρέπει να σταματήσει να κάνει σεξ για μια προκαθορισμένη περίοδο κατά την οποία αρχίζουν να διαλευκάνουν τα υποκείμενα ζητήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις η χρονική περίοδος ενός μήνα αρκεί για να αναπτυχθεί σταδιακά ένα επίπεδο σεξουαλικής προσμονής και να επεξεργαστείς μερικά από τα ζητήματα που κάνουν τη σεξουαλική σου ζωή τοξική.

Η απαγόρευση το κάνει ακαταμάχητο

Αυτή η αποχή από το σεξ έχει ζωτική σημασία για αρκετούς λόγους. Η απόπειρα μιας σωματικής νηστείας είναι ένας πανίσχυρος και απλός τρόπος για να αναλάβεις δράση σε έναν τομέα της ζωής σου όπου είναι δύσκολο να εξακριβώσεις τη φύση του προβλήματος και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις για να το λύσεις. Η αποχή σού δίνει επίσης την αναγκαία απόσταση για να κερδίσεις πολύτιμη προοπτική πάνω στα προβλήματα της σεξουαλικής σου ζωής. Παρότι πολλά από τα ζευγάρια που το έχουν προσπαθήσει σπάνια κάνουν σεξ όταν ξεκινούν, η σκοπιμότητα, το να ξέρεις δηλαδή ότι δεν μπορείς να κάνεις σεξ μέχρι να περάσουν οι 30 ημέρες, αυξάνει την αίσθηση προσμονής και επιθυμίας μεταξύ των δύο. Είναι η διαφορά ανάμεσα στο να διαλέγεις να μην κάνεις σεξ και στην αποφυγή του.

Ευκαιρία να ανακαλύψεις τι φταίει για την έλλειψη ερωτικής διάθεσης

Η πραγματική δύναμη της σεξουαλικής αποτοξίνωσης βρίσκεται στο ότι σε βοηθά να διαλευκάνεις τα κρυμμένα συναισθήματα, τα ζητήματα και τον πόνο που είναι ριζωμένα στην καρδιά των περισσότερων σεξουαλικών προβλημάτων. Εκτός όμως από το να κοιτάξεις βαθύτερα στην ψυχή σου και στις πραγματικές επιθυμίες σου, η αποχή από το σεξ είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διερευνήσεις μήπως η μειωμένη ερωτική σου διάθεση είναι αποτέλεσμα κάποιου προβλήματος ή διαταρχής στην υγεία σου. Έτσι λοιπόν, οι εξετάσεις υγείας είναι το απαραίτητες. Πολύ συχνά, ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας αποτελεί τη βασική ριζική αιτία του αποτυχημένου συντονισμού της λίμπιντό σας. Στις συνήθεις αιτίες περιλαμβάνονται οι ορμονικές διαταραχές, η αναιμία, η έλλειψη ύπνου και το στρες.

Ανακάλυψε το ερωτικό αποτύπωμά σου για να προχωρήσεις με σιγουριά!

Όλοι έχουμε ένα μοναδικό ερωτικό πρότυπο, ένα μείγμα εικόνων, ήχων, οσμών και αισθήσεων που μας διεγείρουν και τα οποία έχουμε αναπτύξει μέσω των δικών μας εμπειριών. Πριν δώσεις τέλος στην αποχή από το σεξ, πέρνα τις επόμενες ημέρες ερχόμενη σε επαφή με το τι είναι αυτό που σε ανάβει και γιατί.

– Γράψε τρεις από τις αγαπημένες σου σεξουαλικές φαντασιώσεις. Ποιο είναι το πιο σέξι στοιχείο καθεμίας; Σημείωσε αν και πώς έχει αλλάξει αυτό με τον καιρό.

– Φτιάξε μια λίστα με τις πιο ερωτικές αναμνήσεις σου. Σε αυτές μπορεί να μην περιλαμβάνεται απαραίτητα το σεξ. Μπορεί να είναι μια βιαστική ματιά από τη σεξουαλική συνεύρεση κάποιου άλλου, ένας φαινομενικά μη σεξουαλικός πίνακας σε μια γκαλερί ή μια βόλτα στη βροχή.

– Τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες κράτα ένα ερωτικό ημερολόγιο με τουλάχιστον πέντε εμπειρίες ή αισθήματα κάθε μέρα που έφεραν στο μυαλό σου την απόλαυση του σεξ ή που σε διέγειραν.

 

 

 Σχόλια