Πως ζει σήμερα ο δολοφόνος του 14χρονου Τάσου

Πως ζει σήμερα ο δολοφόνος του 14χρονου Τάσου

Τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του 14χρονου Τάσου στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης από τον συνομήλικο φίλο του, οι ειδικοί «μπαίνουν» στο μυαλό του προσπαθώντας να φωτίσουν τους λόγους που τον οδήγησαν στο έγκλημα.

Ο Βασίλης, δράστης του αδιανόητου εγκλήματος, βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο παιδοψυχιάτρων, οι οποίοι σκιαγραφούν το προφίλ του, που θα καθορίσει στο εξής και την τύχη του.

Οπως αποκαλύπτει η «Espresso», οι ειδικοί έχουν ήδη αρχίσει τις τουλάχιστον έξι συνεδρίες που θα γίνουν με τον ανήλικο και επιχειρούν να «διαβάσουν» όσα κρύβει μέσα του. Οταν ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη, θα συντάξουν την έκθεσή τους και θα τη θέσουν υπόψη εισαγγελέα και ανακριτή. Οι δικαστικοί λειτουργοί, άλλωστε, θα προτείνουν αν ο ανήλικος θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη ή όχι.

Καταθέσεις

Το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα εξετάσει το προανακριτικό υλικό, μέρος του οποίου αποτελεί και ο φάκελος του παιδιού από το σχολείο όπου πήγαινε.

Στη συνέχεια, θα εκδώσει βούλευμα, βάσει του οποίου ο 14χρονος είτε θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων είτε δεν θα του απαγγελθούν κατηγορίες. Ο μικρός Βασίλης είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο δεν επιβάλλει το μέτρο της προσωρινής κράτησης σε άτομα κάτω των 15 ετών για οποιοδήποτε αδίκημα. Ο βασικός όρος που του επέβαλε ο ανακριτής για να τον αφήσει ελεύθερο ήταν η απαγόρευση της διαμονής του στη Γέφυρα.

Ετσι, οι γονείς του μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη, όπου προσπαθούν να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητοι.

Μάλιστα, δεν πήγαν στο χωριό για να μη δυναμιτίσουν το κλίμα και να μην προκαλέσουν τους συγχωριανούς τους.

Σε μια νέα γειτονιά, μακριά από τον τόπο όπου μεγάλωσε, ο Βασίλης περνάει τον ελεύθερο χρόνο του κάνοντας βόλτες με τους γονείς και την αδελφή του, μοιάζει «χαμένος» στο PlayStation και κάθεται με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή.

«Φαίνεται ότι το παιδί δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη πλήρως τι έχει κάνει. Είναι σαν να βρίσκεται, όπως λέμε, σε έναν άλλον, δικό του κόσμο» είπε στην «Espresso» ο δικηγόρος του 14χρονου . Την ίδια στιγμή, η οικογένεια του άτυχου Τάσου περιμένει απαντήσεις ζητώντας να πέσει φως σε κάθε πτυχή της δολοφονίας. Το ενδεχόμενο να γίνει αναπαράσταση του εγκλήματος, όπως ανέφεραν αρχικά κάποιες πληροφορίες, απορρίφθηκε.

Ετσι, περιμένουν με αγωνία την πορεία της ανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης που κατέγραψαν μέρος της διαδρομής που ακολούθησαν τα δυο παιδιά το μοιραίο βράδυ.

 Σχόλια