Πούτιν: Πρέπει να σεβαστούμε οποιαδήποτε απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα

Πούτιν: Πρέπει να σεβαστούμε οποιαδήποτε απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα

Ότι η Ρωσία θέλει να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη και θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση λάβουν οι Βρετανοί πολίτες αναφορικά με το μέλλον της χώρας τους, διεμήνυσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ερωτηθείς σχετικά με το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και το ενδεχόμενο ενός Brexit.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει προσωπική γνώμη επί του θέματος, ωστόσο δε θα την κοινοποιήσει.

«Θέλετε να πω ποια είναι η θέση της Ρωσίας σε αυτό, εάν η Ρωσία επιθυμεί να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη ή μια αδύναμη Ευρώπη. Μετά βεβαιότητας, η Ρωσία θέλει να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη, διότι το να έχουμε διάλογο με έναν αδύναμο εταίρο δεν αξίζει. Κάποιος θα αναμένει πάντα (σε αυτήν την περίπτωση) ότι κάποιος άλλος θα ασκήσει με κάποιο τρόπο πιέσεις και όλες οι συμφωνίες και τα κοινά σχέδια θα καταστραφούν. Την ίδια ώρα ένας ισχυρός εταίρος δε θα επιτρέψει ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο», υπογράμμισε ο κ. Πούτιν.

«Νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή του βρετανικού λαού ασχέτως του ποια θα είναι αυτή. Θέλουμε απλά να περιμένουμε μερικές ημέρες και να δούμε τι θα συμβεί» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος από την Αγία Πετρούπολη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται εκεί.

 Σχόλια