Πούτιν: Σχεδόν αδύνατο να βρεθεί σημείο επαφής με την τουρκική ισλαμοσυντηρητική ηγεσία

Πούτιν: Σχεδόν αδύνατο να βρεθεί σημείο επαφής με την τουρκική ισλαμοσυντηρητική ηγεσία

Κατά της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας καταφέρθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφορικά με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού στα τέλη Νοεμβρίου.

«Οι Τούρκοι αποφάσισαν να γλείψουν τους Αμερικάνους σε συγκεκριμένο σημείο», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, και συμπληρώνοντας ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί σημείο επαφής με την τουρκική ισλαμοσυντηρητική ηγεσία.

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για «εχθρική πράξη» σε σχέση με την κατάρριψη, και ανέφερε ότι δεν κατανοεί για ποιο λόγο η Τουρκία προέβη σε αυτή την ενέργεια.

«Τι κατάφεραν; Ίσως σκέφτηκαν ότι θα αποχωρούσαμε από τη Συρία. Η Ρωσία όμως δεν είναι τέτοια χώρα», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, και πρόσθεσε ότι η Ρωσία δε θα συναινέσει ποτέ με το να αποφασίζουν ξένες δυνάμεις ποιος θα πρέπει να ηγείται του συριακού κράτους.

Αναφερόμενος στη ρωσική εμπλοκή στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της Ρωσίας παραδέχθηκε για πρώτη φορά επισήμως ότι υπάρχει ρωσική στρατιωτική παρουσία στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

«Η Ρωσία δεν έχει τακτικό στρατό στην Ουκρανία, αλλά υπάρχουν στην περιοχή Ρώσοι που βρίσκονται σε στρατιωτική αποστολή», ομολόγησε.

Αναφερόμενος στις ΗΠΑ, ο κ. Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βελτιώσει τις σχέσεις με τη χώρα, ανεξαρτήτως του ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος στις εκλογές του 2016.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε πρόεδρο εκλέξει ο αμερικανικός λαός. Εκείνοι είναι που προσπαθούν να επηρεάσουν τον ρωσικό λαό ως προς το ποιον να ψηφίζει», είπε.

Τέλος, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη Γεωργία, αναφέροντα ενδεικτικά ότι θα μπορούσαν να καταργηθούν οι προϋποθέσεις για έκδοση βίζα για τους πολίτες της μικρής χώρας του Καυκάσου.Σχόλια