«Πραξικόπημα» στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά

«Πραξικόπημα» στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά

Του Πέτρου Κουσουλού

 

Τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά ….επισκέπτονται οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και ο Πρόεδρος ετοιμάζει επιτροπή για καταστροφή παγίων!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eReportaz.gr  πριν από λίγες ημέρες οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ενημέρωσαν τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά ότι πρόκειται να διενεργήσουν έλεγχο και την επομένη ο Πρόεδρος έδωσε εντολή να δημιουργηθεί επιτροπή η οποία θα προχωρήσει σε καταστροφή παγίων!!!!

Τα πράγματα στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά το τελευταίο διάστημα κάθε άλλο παρά ρόδινα είναι, ιδιαίτερα για τον Πρόεδρό του, μιας και έρχονται συνέχεια στην δημοσιότητα γεγονότα που κάθε άλλο παρά δείχνουν ότι λειτουργεί εύρυθμα ο Σύλλογος, ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι ΝΠΔΔ δηλαδή πρέπει να ακολουθεί αυστηρά το δημόσιο λογιστικό.

Όλα ξεκίνησαν, όταν στην τελευταία Γενική Συνέλευση, τον περασμένο Οκτώβριο , τα τρία μέλη της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. βασιζόμενα στις εκθέσεις των Ορκωτών Λογιστών για τα προηγούμενα χρόνια, (2010-2014) κατήγγειλαν το προεδρείο του ΔΣ & ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Κώστα Κούβαρη για αυθαίρετη και προβληματική διαχείριση, συνοδευόμενη από νομικές και φορολογικές παραλείψεις και ατασθαλίες. Ακολούθησε η παραίτηση όλων των μελών της αντιπολίτευσης και άρνηση κάλυψης των κενών θέσεων από τους αναπληρωματικούς τους, με αποτέλεσμα την προκήρυξη αρχαιρεσιών για την συμπλήρωση του ΔΣ.

Στη συνέχεια και μέχρι να υποβληθούν υποψηφιότητες, αποκαλύφτηκε η προβληματική λειτουργία της ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ, θυγατρικής εταιρίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που έχει δημιουργηθεί για την συλλογή και στατιστική επεξεργασία των πωλήσεων των φαρμακείων και στην οποία Πρόεδρος μέχρι πρότινος ήταν ο κ. Κούβαρης.

Αξίζει να σημειωθεί πώς η θυγατρική αυτή εταιρία προχώρησε σε συμφωνία με Αγγλική εταιρία στης οποίας το μετοχικό κεφάλαιο αποκαλύφθηκε ότι συμμετείχε(!) και μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου(και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ) πράγμα το οποίο ασφαλώς είναι παράτυπο και πιθανότατα παράνομο. Μέσα σε αυτό το κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για αναπλήρωση των τριών κενών θέσεων, χωρίς την συμμετοχή της παράταξης που ήταν αντιπολίτευση και με πρωτοφανή για τα δεδομένα του ΦΣΠ ποσοστά αποχής- άκυρων και λευκών της τάξης του 42%. Και τώρα…. αφίχθησαν και οι Ελεγκτές….Σχόλια