Προαπαιτούμενα & χρέος επί τάπητος στη συνάντηση με τον Μοσκοβισί – Καμία συζήτηση για την ΕΛΣΤΑΤ

Προαπαιτούμενα & χρέος επί τάπητος στη συνάντηση με τον Μοσκοβισί – Καμία συζήτηση για την ΕΛΣΤΑΤ

Συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, είχαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης και Γιώργος Χουλιαράκης, στην οποία συζητήθηκε η ανάγκη για γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας με τα προαπαιτούμενα, η βελτίωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, και η εξειδίκευση των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους πριν το τέλος του χρόνου.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στη συνάντηση η οποία ήταν σε συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων με τον κ. Μοσκοβισί, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα:

1. Να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα η υποδόση των 2,8 δισ ευρώ. Το ίδιο να συμβεί και με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη ρύθμιση του χρέους.

2. Να δημιουργηθεί ένα «κόκκινο τηλέφωνο» (crisis management) για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν. Και αυτό γιατί υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης συνεργασίας και πρέπει να αξιοποιηθούν.

3. Και οι δύο πλευρές θεωρούν σημαντικό να υπάρξει εξειδίκευση όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα στις αγορές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σημειώνεται τέλος ότι όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης των τριών υπουργών της κυβέρνησης με τον κ. Μοσκοβισί δεν έγινε καμία συζήτηση για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ.

Πηγή φωτογραφίας: naftemporiki.grΣχόλια