Πρόεδρος Σκοπίων: Πήραμε τα μέτρα που δεν πήρε η Ελλάδα

Πρόεδρος Σκοπίων: Πήραμε τα μέτρα που δεν πήρε η Ελλάδα

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ μετά τα βίαια επεισόδια στην Ειδομένη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA.

Ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε ότι δεν υπήρξε συντονισμός με τις ελληνικές αρχές, ενώ σημείωσε ότι οι αρχές των Σκοπίων δεν είχαν λάβει την απαραίτητη πληροφόρηση.

«Οι αρχές των Σκοπίων πήραν όλα τα μέτρα που έπρεπε να έχουν λάβει οι ελληνικές αρχές για να αποτρέψουν την απόπειρα για μαζική είσοδο μεταναστών στην επικράτεια μας» δήλωσε.

«Δεν υπήρχε συντονισμός, ούτε είχαμε πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην Ειδομένη. Αν είχαμε πληροφορίες θα το είχαμε αποτρέψει και θα λαμβάναμε μέτρα».

Σε σχετική ερώτηση με τα δύο διαβήματα της Αθήνας στα Σκόπια ο Ιβάνοφ είπε «αντί να στέλνει διαβήματα το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών έπρεπε να μας ενημερώσει για το τι συμβαίνει στην Ειδομένη με τους λεγόμενους εθελοντές, τους ανθρώπους που οργάνωσαν όλα αυτά και μοίραζαν φυλλάδια στα αραβικά προετοιμάζοντας παράνομη είσοδο στην επικράτεια μας».Σχόλια