«Προφητικός» διάλογος Σόιμπλε – Τσίπρα πριν γίνει πρωθυπουργός

«Προφητικός» διάλογος Σόιμπλε – Τσίπρα πριν γίνει πρωθυπουργός

Σε έναν διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός, αναφέρθηκε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του London School of Economics.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, όταν ο νυν Έλληνας πρωθυπουργός τον συνάντησε στο Βερολίνο πριν ακόμη αναλάβει την εξουσία, και του είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά χωρίς να εφαρμόσει το μνημόνιο, τότε ο κ. Σόιμπλε είχε απαντήσει ότι «αυτό είναι απολύτως αδύνατο. Δε θα συμβεί. Πίστεψέ με».

Όπως έδειξε η ιστορία, ο κ. Σόιμπλε είχε απόλυτο δίκιο, κάτι το οποίο έσπευσε να τονίσει και στην απάντησή του: «Έξι μήνες μετά την εκλογή του έγινε αυτό που είπα. Όμως η Ελλάδα πλήρωσε διπλά αυτή την καθυστέρηση. Έχουμε μία συμφωνία. Όταν υπάρχει μία συμφωνία – είτε υπογράφηκε το καλοκαίρι, είτε πριν από ένα ή δύο χρόνια – οφείλεις να την εφαρμόσεις».

«Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύει κάποιος ότι η Γερμανία είναι εχθρός της Ελλάδας ή είναι ενάντια στην Ελλάδα. Η Γερμανία είναι ο μόνος φίλος της Ελλάδας και αυτό αποδεικνύεται στο θέμα της προσφυγικής κρίσης», πρόσθεσε.Σχόλια