Πρώην κυβερνήτης της Βιρτζίνια στη λίστα υποψήφιων του ρεπουμπλικανικού κόμματος

Πρώην κυβερνήτης της Βιρτζίνια στη λίστα υποψήφιων του ρεπουμπλικανικού κόμματος

Ο πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Βιρτζίνια, Τζιμ Γκίλμορ, συμπλήρωσε χθες την αίτηση για να συμμετάσχει στον αγώνα για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών.

Ο Γκίλμορ, 65 ετών, είναι ο 17ος υποψήφιος του κόμματος. Η λίστα υποψηφίων περιλαμβάνει τον πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, τον επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ και τον δοικητή του Ουϊσκόνσιν Σκοτ Ουόλτερ.

Ο ίδιος είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα στην εφημερίδα Richmond Times-Dispatch ότι σκεφτόταν να μπει επίσημα στον αγώνα τη πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Ο Γκίλμορ ήταν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα υποψήφιος πρόεδρος με το ρεπουμπλικανικό κόμμα το 2008 αλλά παραιτήθηκε. Υπηρέτησε ως κυβερνήτης της Βιρτζίνια από το 1998 έως το 2002, και ήταν πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων το 2001.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα λάβει μέρος στη πρώτη επίσημη δημόσια συζήτηση των υποψηφίων του ρεπουμπλικανικού κόμματος, στις 6 Αυγούστου στο Κλίβελαντ του Οχάιο, μαζί με τους 10 επικρατέστερους. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι του κόμματος θα συμμετάσχουν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης νωρίτερα την ίδια μέρα.Σχόλια