Προκαταρκτική εξέταση για τα χημικά στους συνταξιούχους – Εντοπίστηκε ο αστυνομικός που «ψέκασε» τους διαδηλωτές

Προκαταρκτική εξέταση για τα χημικά στους συνταξιούχους – Εντοπίστηκε ο αστυνομικός που «ψέκασε» τους διαδηλωτές

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τη χρήση χημικών από άνδρες των ΜΑΤ, στη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων, στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού, διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός που, τόσο από τις φωτογραφίες και τα βίντεο όσο και από τις μαρτυρίες των συναδέλφων του, φαίνεται να είναι αυτός που έκανε χρήση της φυσούνας με τα χημικά, έχει εντοπιστεί και αυτή την ώρα δίνει τις δικές του εξηγήσεις στους ανώτερους του.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ζήτησε να διεξαχθεί με ταχύτατες διαδικασίες η έρευνα, η οποία πραγματοποιείται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν.

Παράλληλα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή να απαγορευτεί στο εξής κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Σχόλια