Πρόκληση Ερντογάν: Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι ανίκανες

Πρόκληση Ερντογάν: Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι ανίκανες

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατηγόρησε τις βελγικές αρχές για την  στάση που τηρούν απέναντι σε τρομοκρατικές οργανώσεις, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να δώσουν λόγο για την ανεπάρκεια των υπηρεσιών πληροφοριών μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες.

Ο Ερντογάν που ενοχλήθηκε σφόδρα από την παρουσία φιλοκούρδων διαδηλωτών κοντά στο χώρο όπου διεξαγόταν η σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι οι ευρωπαϊκές αρχές αποδείχθηκαν «ανίκανες», αφού η Άγκυρα απέλασε, τον περασμένο Ιούλιο, τον έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας των Βρυξελλών αλλά κατόπιν εκείνος αφέθηκε ελεύθερος.

Οι Βέλγοι κατά τον Ερντογάν, «επέτρεψαν σε μέλη της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης να στήσουν σκηνές ακριβώς δίπλα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επιτρέπουν την επίδειξη φωτογραφιών των τρομοκρατών, άφησαν τις σημαίες τους να υψωθούν εκεί», είπε σε ομιλία του στην πόλη Σοργκούν.

«Και τι έγινε, μόλις δυο ημέρες μετά;», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, καταδικάζοντας τις ευρωπαϊκές αρχές επειδή άφησαν ελεύθερο τον Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί, τον έναν από τους δύο αδελφούς που ανατινάχθηκαν στις Βρυξέλλες.

«Τόσο ανίκανες κυβερνήσεις. Συλλάβαμε αυτόν τον τύπο στο Γκαζίαντεπ, τον απελάσαμε, τον στείλαμε πίσω. Αυτοί οι κύριοι δεν έκαναν ότι ήταν απαραίτητο και τον άφησαν ελεύθερο τον τρομοκράτη». «Αδελφοί μου, η τρομοκρατία δεν είναι πρόβλημα μιας μόνης χώρας, είναι όλου του κόσμου. Θεού θέλοντος, θα το καταλάβουν», πρόσθεσε.

 Σχόλια