Προσφυγικό – Υπ. Εσωτερικών Αυστρίας: Παράλογη η κριτική για την πολιτική μας

Προσφυγικό – Υπ. Εσωτερικών Αυστρίας: Παράλογη η κριτική για την πολιτική μας

Στο ίδιο προκλητικό ύφος και σα να μη συμβαίνει τίποτε στην Ευρώπη, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ χαρακτήρισε σήμερα, Δευτέρα (29/02/2016) «παράλογη» την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση αναφορικά με την πολιτική της στο προσφυγικό.

Σε συνέντευξή της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), η κ. Μικλ-Λάιτνερ επισημαίνει πως και η Γερμανία επέβαλε τον Δεκέμβριο ημερήσια όρια στην είσοδο προσφύγων, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό τρομερή συμφόρηση στα σύνορα της Αυστρίας, η οποία, όπως σημειώνει η υπουργός Εσωτερικών, θα συνεχίσει να ανακόπτει τη ροή, κάτι που το κάνει και για τη Γερμανία.

Όπως παρατηρεί η ίδια, η Αυστρία επικρίνεται ότι δεν αφήνει πλέον να εισέλθει απεριόριστος αριθμός μεταναστών και ένα μέρος από αυτούς να συνεχίσουν για τη Γερμανία, ενώ φαίνεται, όπως προσθέτει, ότι κάποιοι θεωρούν ότι μία ευρωπαϊκή λύση συνίσταται στη συγκέντρωση όλων στην Αυστρία, «η οποία υποδέχεται και εφέτος περισσότερους ανθρώπους από ό,τι η πλειονότητα των άλλων χωρών και ως εκ τούτου δεν θα ανεχθεί καμία κατηγορία, από καμία πλευρά».

«Στους Αυστριακούς κανείς δεν μπορεί να πει κάτι σε σχέση με πίεση», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μικλ-Λάιτνερ – υπονοώντας προφανώς την καθήλωση χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα λόγω του κλεισίματος συνόρων κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων, που προωθήθηκε από την ίδια – και επισημαίνει πως, «όταν η Γερμανία επέβαλε ημερήσιες ποσοστώσεις, υπήρξε συμφόρηση στην Αυστρία, η οποία χρειάστηκε βραχυπρόθεσμα να μεριμνήσει επί ημέρες για επιπλέον 18.000 ανθρώπους οι οποίοι ουσιαστικά ήθελαν να μεταβούν στη Γερμανία, όμως τότε δεν υπήρξε καμία ευρωπαική κατακραυγή».

Στη συνέντευξή της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών παραδέχεται πως «τώρα υπάρχει πίεση και στην Ελλάδα και βοηθάμε οικονομικά, ενώ προτεραιότητα θα πρέπει να έχει η διάσωση και κατόπιν η επαναπροώθηση, οπότε και θα δοθεί, αμέσως ένα τέλος σ’ αυτόν τον επικίνδυνο διάπλου».

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια