Πρόταση εισαγγελέα: Σε δίκη Αμερικανός πράκτορας, ο Καρχιμάκης & δυο στελέχη της ΕΥΠ για τις τηλεφωνικές υποκλοπές επί Καραμανλή

202 0

Την παραπομπή σε δίκη τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών επί κυβέρνησης Καραμανλή το 2004, εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η Εισαγγελέας Μαρία- Σοφία Βαΐτση.

Αναλυτικότερα, η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την παραπομπή σε δίκη του πρώην Αμερικανού πράκτορα, Γουίλιαμ Μπάσιλ, για το κακούργημα της απόπειρας κατασκοπείας, δυο πρώην υπαλλήλων της ΕΥΠ για παραβίαση μυστικών της πολιτείας κατ´ εξακολούθηση, και του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, για ηθική αυτουργία στην πράξη των δυο υπαλλήλων.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να κατείχε απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρώην πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο. Ο ίδιος κατά την απολογία του είχε αρνηθεί τις κατηγορίες.

Η εισαγγελέας, με την ίδια πρόταση, εισηγείται την απαλλαγή του πρώην Αμερικάνου πράκτορα και της συζύγου του για το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων λόγω παραγραφής.

Την οριστική απόφαση για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων θα λάβει το συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα αποφασίσει με βούλευμά του.Join the Conversation