Πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ οι εξελίξεις στην Ελλάδα

Πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ οι εξελίξεις στην Ελλάδα

Πρώτο θέμα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των μεγαλύτερων δικτύων της Ε.Ε και των λοιπών διεθνών Μέσων, αποτελούν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» με άρθρο του στην ιστοσελίδα του αναφέρεται στις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι μερικές ώρες μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τον ESM στην Ελλάδα, η κυβέρνηση προσπαθεί αν επιλύσει τα εσωκομματικά της προβλήματα με πρόωρες εκλογές.

Από την πλευρά της η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» η οποία επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες από την κυβέρνηση , υποστηρίζοντας πως οι εκλογές έχουν «κλειδώσει» για τις 20 του Σεπτεμβρίου, κάνοντας λόγο για ένα παρατεταμένο διάστημα πολιτική αβεβαιότητας.

Η Frankfurter Allgemeine zeitung γράφει: «Ο Αλ. Τσίπρας θέλει να παραιτηθεί – εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου». Σύμφωνα με την FAZ «ο Αλ. Τσίπρας θέλει προφανώς να εδραιώσει την εξουσία του στη βάση».

«Ο Τσίπρας πριν την παραίτηση-εκλογές στην Ελλάδα» γράφει η Die Welt. «Η επόμενη πράξη της ελληνικής κρίσης; Για να ανοίξει ο δρόμος σε νέες εκλογές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παραιτηθεί ακόμη και απόψε» σημειώνει. Η εφημερίδα αναφέρει ότι «ο Τσίπρας παραμένει δημοφιλής παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας και σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου έδειξε ότι η δημοτικότητά του φτάνει στο 60%. Πολλοί υπουργοί του εισηγήθηκαν όμως την προκήρυξη εκλογών πριν γίνουν αισθητά τα νέα μέτρα λιτότητας».

Η Sueddeutsche zeitung αναφέρει ότι «μετά την παραίτηση Τσίπρα, υπηρεσιακής πρωθυπουργός θα είναι η Βασιλική Θάνου, πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η κ. Θάνου θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας».

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αποτελούν πρώτη είδηση και για τα μεγαλύτερα βρετανικά δίκτυα, με την εφημερίδα Guardian να φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να προλάβει τις όποιες αντιδράσεις από την εσωκομματική του αντιπολίτευση, ελπίζοντας να λάβει μέχρι την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, το φθινόπωρο, μία συγκεκριμένη αναφορά για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.Σχόλια