Πρωτοφανής τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 94 νεκροί από κατανάλωση νοθευμένων ποτών

Πρωτοφανής τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 94 νεκροί από κατανάλωση νοθευμένων ποτών

Μια άνευ προηγουμένου μαζική τραγωδία από κατανάλωση νοθευμένων ποτών εξελίσσεται στην πόλη Μουμπάι της δυτικής Ινδίας καθώς, μέσα σε τέσσερις ημέρες οι νεκροί ήδη έχουν ξεπεράσει τους 94 ενώ τουλάχιστον 30 ακόμη άτομα νοσηλεύονται, κάποια από αυτά σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας Dhananjay Kulkarni, πρόκειται για το χειρότερο περιστατικό θανάτων από ποτά-βόμβες που συνέβη στην πόλη για περισσότερο από μια δεκαετία.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι θάνατοι από τοξίνωση εξ αιτίας νοθευμένων αλκοολούχων ποτών είναι κάτι το σχετικά σύνηθες στην Ινδία, λόγω της φτώχειας που οδηγεί τους κατοίκους να καταναλώνουν φτηνά ποτά τα οποία παρασκευάζονται σε παράνομα εργαστήρια.

MUMBAI_LIQUOR_2445683f

Συλλήψεις και υποψίες για χρηματισμό αστυνομικών 

Η τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται την Τετάρτη στην παραγκούπολη Malad όταν οι κάτοικοι άρχισαν να αρρωσταίνουν ο ένας μετά τον άλλον μετά από προμήθεια ποτών από συγκεκριμένα άτομα. Η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει οκτώ άτομα ψάχνοντας κυριολεκτικά από πόρτα σε πόρτα για περισσότερα θύματα.

Εν τω μεταξύ πέντε άτομα συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της διανομής και πώλησης του συγκεκριμένου αλκοόλ ενώ ταυτόχρονα και οκτώ Αξιωματικοί της Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή δεν κατάφεραν να εντοπίσουν και να εξαρθρώσουν το κύκλωμα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και υπόνοιες για χρηματισμό.

_83756842_027801551-1

Η Tayra Khan, σύζυγος ενός από τα θύματα, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως ο άντρας της είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο νωρίς την Πέμπτη αρχικά με εμετούς και αφόρητους πόνους στο στομάχι, για να καταλήξει ωστόσο τρεις ώρες αργότερα, αφήνοντας στη ζωή μόνα τα τρία τους μικρά παιδιά και την ίδια».

Υπενθυμίζεται πως, σε αντίστοιχο περιστατικό, τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Ιανουάριο στην περιοχή Uttar Pradesh

Σχόλια