Πρωτοπορεί σουηδικό συγκρότημα – Μπορείς να ακούσεις τον δίσκο τους μόνο αν βρίσκεσαι στο δάσος!

Πρωτοπορεί σουηδικό συγκρότημα – Μπορείς να ακούσεις τον δίσκο τους μόνο αν βρίσκεσαι στο δάσος!

Μια πραγματικά πρωτοποριακή ιδέα είχε το φολκ συγκρότημα από τη Σουηδία, John Moose, για το ντεμπούτο άλμπουμ του, το οποίο κάποιος μπορεί να το ακούσει μόνο αν βρίσκεται μέσα σε δάσος!

Πώς γίνεται αυτό; Ο ντράμερ της μπάντας, Tobias Norén, δημιούργησε μια εφαρμογή (application), η οποία λειτουργεί σε iOS και Android, και μέσω της οποίας μπορεί κανείς να ακούσει το δίσκο τους, μόνο όταν το GPS επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται μέσα σε δάσος!

«Η εφαρμογή λειτουργεί με τη βοήθεια των Google Maps, όπου τα δάση έχουν ένα συγκεκριμένο πράσινο χρώμα. Οι συντεταγμένες του GPS αποστέλλονται από το smartphone σε μια υπηρεσία, όπου σαρώνει το χάρτη μέσω του Google Maps και χρησιμοποιεί έναν ειδικό αλγόριθμο για να καθορίσει αν ο χρήστης βρίσκεται σε δάσος», είπαν τα μέλη, στο περιοδικό Rolling Stone.

«Θέλουμε οι άνθρωποι να σκέφτονται τη φύση-πώς είναι και πως θα έπρεπε να βασιζόμαστε σε αυτή. Οπότε, ο καλύτερος τρόπος, είναι να ‘αναγκάσουμε’ τον κόσμο, να επισκεφτεί ένα δάσος», συμπλήρωσαν.

Μπορεί μέχρι στιγμής να μη γνωρίζουμε αν το άλμπουμ τους είναι καλό, ωστόσο σίγουρα ξέρουν να φτιάχνουν τη σωστή ατμόσφαιρα!Σχόλια