Πρωτοβουλία του ereportaz.gr: Βρίσκουμε σπίτι στους άστεγους του προβλήτα 9

Πρωτοβουλία του ereportaz.gr: Βρίσκουμε σπίτι στους άστεγους του προβλήτα 9

Συμπόνια, μια τόσο απλή λέξη, η οποία έχει γίνει τόσο περίπλοκη στις μέρες μας. Το ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού για τους τρεις άστεγους συνανθρώπους μας στο λιμάνι του Πειραιά, συγκίνησε εκατοντάδες αναγνώστες και τηλεθεατές, οι οποίοι συμπόνεσαν και ταυτίστηκαν με τις ιστορίες των άτυχων αυτών ανθρώπων που βιώνουν τον δικό τους καθημερινό… γολγοθά.

Το ereportaz, με τη βοήθεια όλων σας, θα προσπαθήσει να πάει ένα βήμα παρακάτω τη συγκεκριμένη ιστορία, με σκοπό αυτή τη φορά να μην μείνουμε στο «κρίμα» ή στο «μακάρι να γίνει κάτι για αυτούς τους ανθρώπους».

Πώς θα γίνει αυτό; Διαμοιράζωντας (share) μέσα από τα social media το συγκεκριμένο άρθρο με το hashtag #vriskoumespiti βάζουμε όλοι ένα μικρό λιθαράκι για να βρεθεί επιτέλους μια στέγη, η οποία θα δώσει ελπίδα και χαρά.

Κάτι τόσο αυτονόητο για εμάς, πολλές φορές για άλλους είναι πολυτέλεια…

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε στο [email protected] αν νομίζετε πως μπορείτε να βοηθήσετε με οποιονδήποτε τρόπο.

Ανακεφαλαιώνοντας οι κινήσεις που πρέπει να κάνουμε είναι:

  1. Κάνουμε share το συγκεκριμένο άρθρο
  2. Πατάμε την επιλογή δημόσιο, ώστε να φαίνεται ακόμα κι αν δεν είμαστε φίλοι με τους άλλους
  3. γράφουμε το hashtag #vriskoumespiti

Θυμηθείτε τη ιστορία των τριών αυτών ανθρώπων

Για τον περισσότερο κόσμο ο δρόμος αποτελεί τον τρόπο να φτάσει στον προορισμό της αρεσκείας του, είτε αυτό λέγεται δουλειά, ραντεβού, σπίτι. Για τον Γιώργο, την Κωνσταντίνα και τον Πέτρο  η έννοια του δρόμου, φαντάζει κάτι περισσότερο από μια άσφαλτο, είναι το σπίτι τους.

Λιμάνι Πειραιά, Πύλη 9

Γιώργος , Κωνσταντίνα και Πέτρος, τρεις αφανής ήρωες της καθημερινότητας που σε προχωρημένη ηλικία βρέθηκαν αβοήθητοι στους δρόμους της Αθήνας, έχοντας ως μόνη τους προίκα την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Τρεις ανθρώπινες φιγούρες κάθονται στα παγκάκια της προβλήτας, περνώντας  ακόμη μια μέρα μέσα στο χάος της πόλης και τα καυσαέρια, ανεβαίνοντας τον δικό τους Γολγοθά και ζώντας πάντα με την ελπίδα πως θα συναντήσουν την δική τους Ιθάκη, ανάμεσα στις οικονομικές δυσκολίες και τις κακοτοπιές.

Οι άνθρωποι αυτοί άνοιξαν την καρδιά τους στην κάμερα της εκπομπής «Σπίτι μου σπιτάκι μου» και τον Πέτρο Κουσουλό, περιγράφοντας το πως έφτασαν ως εδώ , αλλά και τα δεινά τού να ζει κανείς αβοήθητος στην ύπαιθρο.

Γιώργος- Κωνσταντίνα

Ο Γιώργος και η Κωνσταντίνα είναι ζευγάρι, μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο φιλοξενούνταν στο Κέντρο αστέγων του Πειραιά μέχρι που εκείνος έκλεισε αιφνιδίως και οι δυο αυτοί άνθρωποι βρέθηκαν να περιπλανιούνται στους δρόμους, δηλώνοντας  αβοήθητοι τόσο από  τον δήμο Πειραιά όσο και από την εκκλησία. Μάλιστα η Κωνσταντίνα λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει , χρήζει χειρουργικής παρεμβάσεως, ωστόσο κάτι τέτοιο λόγω έλλειψη στέγης  δεν είναι εφικτό.

Πέτρος

Οι δυσκολίες για τον Πέτρο ξεκίνησαν όταν επιτήδειοι έκλεψαν την αστυνομικοί του ταυτότητα, ανοίγοντας εν αγνοία του  μια επιχείρηση η οποία τον« βύθισε» στα χρέη και τον οδήγησε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Έπειτα από την ανάκτηση της φυλακίσεως του, βρέθηκε στο δρόμο, περιμένοντας την συνδρομή των περαστικών .

Δείτε το βίντεο:Σχόλια