«Ψευδείς & κατασκευασμένες ειδήσεις» τα περί απεργίας πείνας προσφύγων στο Ελληνικό

«Ψευδείς & κατασκευασμένες ειδήσεις» τα περί απεργίας πείνας προσφύγων στο Ελληνικό

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διαψεύδει τα περί απεργίας πείνας προσφύγων στο Ελληνικό, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια είδηση η οποία διέρρευσε από την οργάνωση ΚΕΕΡΦΑ με Δελτίο Τύπου υπό τον τίτλο «Μαζική απεργία πείνας προσφύγων για το άθλιο φαγητό και νερό στο Ελληνικό».

Το υπουργείο σημειώνει ότι ολόκληρες «ειδησεογραφικές καμπάνιες» βασίζονται κάποιες φορές σε ψευδείς, κατασκευασμένες ειδήσεις, χωρίς διασταύρωση και χωρίς ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.

Ακόμη, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τονίζει ότι κάλεσε χθες δημοσιογράφους από ελληνικά και διεθνή μέση στο κέντρο του Ελληνικού, «προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι το αναληθές του ισχυρισμού της ΚΕΕΡΦΑ περί μαζικής απεργίας πείνας εξαιτίας κακής ποιότητας φαγητού και νερού».

«Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν ισχυρίσθηκε ποτέ ότι οι συνθήκες παραμονής των προσφύγων και των μεταναστών είναι ιδανικές, η »είδηση», όμως, ότι υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα της σίτισης, την οποία έχει αναλάβει ο στρατός, όπως και με την ποιότητα του νερού, το οποίο είναι το πόσιμο νερό που παράγεται από την ΕΥΔΑΠ, είναι αναληθής» καταλήγει το υπουργείο.Σχόλια