Ρ. Σβίγκου: Αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται, οι συντάξεις δεν πρόκειται να περικοπούν

Ρ. Σβίγκου: Αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται, οι συντάξεις δεν πρόκειται να περικοπούν

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας έχοντας ολόκληρη τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη εναντίον του. Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες, έπρεπε να επιλέξουμε, είτε να παραμείνουμε, και να προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, είτε να αποχωρήσουμε, όπως πολλοί εντός κι εκτός συνόρων επεδίωκαν», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξη της στο capital.gr, και απαντώντας σε ερώτηση αν ένα χρόνο μετά το «πρώτη φορά Αριστερά» ο ΣΥΡΙΖΑ «οραματιζόταν να διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, να κόψει τις συντάξεις και που πήγαν οι επιταγές για «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Προσέθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου λαϊκή εντολή και κρίθηκε «τόσο για το 7μηνο της σκληρής διαπραγμάτευσης και την υπογραφή της συμφωνίας, όσο και για το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη 4ετία».

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό είπε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μόνο την τελευταία πενταετία, έχουν περικόψει τις συντάξεις 12 φορές, προσθέτοντας ότι «τα ασφαλιστικά ταμεία, με τα αποθεματικά τους να έχουν στερέψει, εξαιτίας του PSI και της χρόνιας κακοδιαχείρισης, αλλά και της ύφεσης και της ανεργίας, δεν θα άντεχαν για πολύ ακόμα».

«Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος ήταν αναγκαία και επείγουσα», τόνισε η κ. Σβίγκου, αναφέροντας στη συνέχεια ότι «αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται, με διάφορες αλχημείες στα νούμερα, οι συντάξεις δεν πρόκειται να περικοπούν. Ήδη μάλιστα από τον αρμόδιο υπουργό έχουν προαναγγελθεί και οι αναγκαίες, διορθωτικές παρεμβάσεις επί του σχεδίου, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και, ιδιαίτερα, τους νέους επιστήμονες».Σχόλια