Ρ. Σβίγκου: Δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνοχής

Ρ. Σβίγκου: Δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνοχής

Την κρισιμότητα της συγκυρίας, που έγκειται στο προσφυγικό ζήτημα και τη σημερινή Σύνοδο, αλλά και στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της οικονομίας, επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σημειώνοντας σχετικά με το ενδοκυβερνητικό ζήτημα με τον Γ. Μουζάλα ότι «άπαντες θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να υπερβούμε αυτές τις δυσκολίες».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ζήτημα θα ξεπεραστεί και δεν θα υπάρξει συνέχεια, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα στην κυβερνητική συνοχή και τόνισε ότι ο κ. Μουζάλας απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για το έργο του, το οποίο, όπως είπε, πρέπει να συνεχιστεί.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο», η κ. Σβίγκου επισήμανε πως «είναι σίγουρο ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δυο διαφορετικά κόμματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε καν για μια διαφορά σε μια πολιτική θέση ανάμεσα στα δυο κόμματα για το Α ή το Β ζήτημα», αλλά για μια «φράση εκ παραδρομής», για να προσθέσει πως «ως εκ τούτου θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο θα ξεπεραστεί εκ των πραγμάτων άμα τη επιστροφή του κ. Καμμένου και του κ. Τσίπρα και ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια». Υπογράμμισε ότι «είναι τέτοια η συγκυρία και ότι είναι τέτοιο το ζήτημα το οποίο έχει προκύψει από μια φράση εκ παραδρομής, που θεωρώ ότι δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα στην κυβερνητική συνοχή». Τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε ότι στο πρόσωπο του κ. Μουζάλα συμπυκνώνεται με τον καλύτερο τρόπο το έργο της κυβέρνησης στη διαχείριση και στην αντιμετώπιση του προσφυγικού» και σημείωσε ότι «απολαμβάνει την πλήρη στήριξή μας για το έργο του και θεωρώ ότι αυτό το έργο πρέπει να συνεχιστεί». «Δεν θα ήθελα να κάνω κάποια δήλωση ως προς τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Καμμένος. Νομίζω, ήταν σαφής. Όπως επίσης ήταν σαφής και η προσπάθεια και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και από την πλευρά του πρωθυπουργού και σε συνεννόηση με τον κ. Καμμένο να ξεπεραστεί η κρίση».Σχόλια