Ρήγας: Δεδομένη για την κυβέρνηση η προστασία της πρώτης κατοικίας

Ρήγας: Δεδομένη για την κυβέρνηση η προστασία της πρώτης κατοικίας

Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε σήμερα Παρασκευή (13/11/2015) ότι «θα υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας για τα λαϊκά στρώματα που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση».

«Η πρόθεση της κυβέρνησης να μην παραδώσει τα κλειδιά στους δανειστές είναι δεδηλωμένη και για εμάς η προστασία της πρώτης κατοικίας θεωρείται δεδομένη», ανέφερε ο κ. Ρήγας σε δηλώσεις του προς τον ραδιοσταθμό Real FM.

«Η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους πως το ζήτημα αυτό είναι πρωταρχικό και πως δεν θα επιτρέψει στους Έλληνες πολίτες να χάσουν τα σπίτια τους. Όποια κριτήρια μπουν τελικά για την πρώτη κατοικία, θα είναι τέτοια που δεν θα πληγούν οι άνθρωποι που πραγματικά δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.

Ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων και το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων, σημείωσε: «Νομίζω ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν λήξει όλα τα εκκρεμή θέματα, απογοητεύοντας όσους θεωρούσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο και διαψεύδοντας όλες τα Κασσάνδρες που μιλούν για πτώση της κυβέρνησης μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου».Σχόλια