Ρόδος: Σύλληψη 60χρονου για αποπλάνηση ανηλίκων – Η κόρη του ανάμεσα στα θύματά του

Ρόδος: Σύλληψη 60χρονου για αποπλάνηση ανηλίκων – Η κόρη του ανάμεσα στα θύματά του

Στη σύλληψη ενός 60χρονου Άγγλου για αποπλάνηση ανηλίκων, μεταξύ των οποίων και της ίδιας του της κόρης, προχώρησε το πρωί η αστυνομία στη Ρόδο.

Όπως έγινε γνωστό, ο 60χρονος που διέμενε στο νησί δεν εμφανίστηκε την Τετάρτη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για την άμεση σύλληψή του.

Ο αλλοδαπός κατηγορείται ότι έχει αποπλανήσει την ανήλικη κόρη της πρώην φίλης του, την ίδια του την κόρη για χρονικό διάστημα 15 μηνών, ενώ φέρεται να έχει προβεί σε σεξουαλική πράξη και με το άψυχο σώμα ενός εννιάχρονου κοριτσιού την περίοδο που εργαζόταν ως νεκροθάφτης.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΜΠΕ στη Ρόδο, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης με αφορμή έρευνα της Ίντερπολ, η οποία και ενημέρωσε τις ελληνικές διωκτικές αρχές για τον 60χρονο και τις συνομιλίες που φέρεται να είχε σε «chat», όπου και είχε αναφερθεί στα όσα διέπραξε στην Αγγλία τα προηγούμενα χρόνια.

Τον Ιανουάριο του 2013 έγινε έρευνα στο σπίτι του 60χρονου στο χωριό Καλυθιές όπου διέμενε, και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένα ψηφιακός δίσκος και δύο σκληροί δίσκοι.

Τα ευρήματα στάλθηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, βρέθηκαν 64 αρχεία εικόνας με πορνογραφία ανηλίκων, 57 εκ των οποίων ήταν μοναδικά και επτά αντίγραφα, τα οποία δημιουργήθηκαν και αποθηκεύτηκαν το χρονικό διάστημα από τις 21 Απριλίου 2011 έως τις 8 Ιανουαρίου 2013, με εξαίρεση δύο αρχεία.

Επίσης, βρέθηκαν 33 αρχεία να απεικονίζουν ημίγυμνα ανήλικα άτομα σε διάφορες στάσεις, τα οποία και φέρεται να εστάλησαν σε άλλους χρήστες.


Σχόλια