Ρώμη: Ηγούμενος κατηγορείται για υπεξαίρεση 500.000 ευρώ που προορίζονταν για φιλανθρωπικές δραστηριότητες

Ρώμη: Ηγούμενος κατηγορείται για υπεξαίρεση 500.000 ευρώ που προορίζονταν για φιλανθρωπικές δραστηριότητες

Την κατάσχεση 500.000 ευρώ από τους λογαριασμούς του Πιέτρο Βιτορέλι, πρώην ηγούμενου του μοναστηρίου βενεδικτίνων καλόγερων του Μοντεκασίνο, αποφάσισε η εισαγγελία της Ρώμης, τα οποία ο πρώην ηγούμενος φέρεται να είχε υπεξαιρέσει.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο 53χρονος Βιτορέλι μέχρι πριν από δύο χρόνια είχε απεριόριστη πρόσβαση στους λογαριασμούς του μοναστηριού, και φέρεται ότι πριν παραιτηθεί λόγω ασθενείας το 2013, είχε καταφέρει να υπεξαιρέσει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.

«Πρόκειται για ποσά που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για φιλανθρωπικές δραστηριότητες», γράφει η εφημερίδα La Stampa, η οποία προσθέτει ότι «τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν φέρονται να δόθηκαν για ξέπλυμα στον αδελφό του Βιτορέλι, ο οποίος είναι χρηματοοικονομικός διαμεσολαβητής».

Η έρευνα συνδέεται από ιταλικά μέσα ενημέρωσης με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για κακοδιαχείριση και υπεξαιρέσεις στο Βατικανό, οι οποίες περιέχονται στα βιβλία Via Crucis (Η Οδός του σταυρού) και Avarizia (Φιλαργυρία), των δημοσιογράφων Τζανλουίτζι Νούτσι και Εμιλιάνο Φιτιπάλντι.

Σχόλια