Ρωσία: Αναστολή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για τον αγωγό TurkStream

Ρωσία: Αναστολή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για τον αγωγό TurkStream

Σε τεντωμένο σχοινί εξακολουθούν να βρίσκονται οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τον τουρκικό στρατό, με τη Μόσχα τώρα να «αναστέλλει» τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για το έργο του αγωγού αερίου TurkStream, που θα προμήθευε την Τουρκία και στη συνέχεια τη Νότια Ευρώπη.

«Έχουν ανασταλεί επί του παρόντος οι διαπραγματεύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες της οικονομικής επιτροπής που είχε επιφορτισθεί με το έργο αυτό έχουν παύσει, στο πλαίσιο των μέτρων που υιοθέτησε ως αντίποινα η Μόσχα σε βάρος της Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός TurkStream παρουσιάστηκε στα τέλη του 2014, μετά από την αιφνιδιαστική εγκατάλειψη του έργου South Stream, κατά τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης.

Το έργο προέβλεπε αρχικά την έναρξη των εργασιών από τα μέσα του 2015, με τις πρώτες ποσότητες να παραδίδονται στα τέλη του 2016, και τον αγωγό να έχει κάποια στιγμή δυναμικότητα 63 δισ. κυβικών μέτρων κατ’ έτος.Σχόλια