Ρωσία: Απόρρητα σχέδια του στρατού για κατασκευή πυρηνικής τορπίλης «έβγαλε στη φόρα» η κρατική τηλεόραση!

Ρωσία: Απόρρητα σχέδια του στρατού για κατασκευή πυρηνικής τορπίλης «έβγαλε στη φόρα» η κρατική τηλεόραση!

Εμπιστευτικά, μυστικά έγγραφα του ρωσικού στρατού μετέδωσε σήμερα… κατά λάθος η ρωσική κρατική τηλεόραση, κατά τη διάρκεια κάλυψης συνάντησης του προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, με ανώτατους Ρώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, στο επίμαχο βίντεο παρουσιάστηκαν τα μυστικά σχέδια κατασκευής υποβρύχιας πυρηνικής τορπίλης που θα καταστρέφει τους στόχους της δημιουργώντας ζώνες εκτεταμένης πυρηνικής μόλυνσης, ώστε οι περιοχές που θα χτυπά να καθίστανται ακατάλληλες για κάθε στρατιωτική ή οικονομική δραστηριότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την μετάφραση που έκανε στο εμπιστευτικό έγγραφο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

1

Το λάθος, έγινε, προφανώς, από τους τεχνικούς που κάλυπταν τηλεοπτικά την συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με ανώτατους στρατιωτικούς στο Σότσι, με θέμα τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων του ρωσικού στρατεύματος. Η κάμερα άθελά τους κατέγραψε και εμπιστευτικά έγγραφα που ήταν επάνω στο τραπέζι και τα παρουσίασε live on air.

2

Το σχέδιο κατασκευής του νέου πυρηνικού όπλου φέρει τον τίτλο: «Ocean Multipurpose System: Status 6» και, σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο Russia Today, το νέο όπλο θα χτυπά παράκτιες περιοχές και έχει σχεδιαστεί, έτσι, ώστε να παρακάμπτει τα ραντάρ του ΝΑΤΟ.

Όταν έγινε αντιληπτό το λάθος, το βίντεο διεκόπη, αλλά τα λίγα λεπτά που ήταν στο αέρα ήταν αρκετά για να διαδοθεί η είδηση στο διαδίκτυο και να κάνει το γύρο του κόσμου.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν «μέτρα» για την αποφυγή επανάληψης του συμβάντος.Σχόλια