Ρωσία: Στον «αέρα» ο αγωγός TurkStream μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού

Ρωσία: Στον «αέρα» ο αγωγός TurkStream μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού

Στον «αέρα» βρίσκεται η πραγματοποίηση των σχεδίων για τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream, μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F16, που έχει δημιουργήσει «πολεμικό κλίμα» ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας, Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, η χώρα του, στο πλαίσιο διάφορων οικονομικών περιορισμών τους οποίους θα επιβάλει στην Τουρκία, ενδέχεται να λάβει μέτρα και για τον περιορισμό των σχεδίων για τον TurkStream.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι, σε αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Άγκυρα, πιθανόν να υπάρξουν περιορισμοί και στις πολιτικές πτήσεις από και προς την Τουρκία, ενώ ενδέχεται να σταματήσουν και οι προετοιμασίες για Ελεύθερη Ζώνη Εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.

Λίγο νωρίτερα η Ρωσία, σε μια πρώτη κίνηση οικονομικών αντιποίνων, ανακοίνωσε τον περιορισμό των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας της χώρας, το 15% των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία «υπολείπεται των ρωσικών προδιαγραφών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της ηγεσίας της Τουρκίας, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Αχμέτ Νταβούτογλου, τονίζοντας πως σκόπιμα οδηγούν τις ρωσοτουρκικές σχέσεις σε αδιέξοδο.

Ο ίδιος τόνισε η Ρωσία περιμένει συγγνώμη ή αποζημίωση για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.Σχόλια