Σ. Φάμελλος: Δημοσιοποίηση του κυβερνητικού έργου ανά τακτά χρονικά διαστήματα

Σ. Φάμελλος: Δημοσιοποίηση του κυβερνητικού έργου ανά τακτά χρονικά διαστήματα

Δημοσιοποίηση του κυβερνητικού έργου σε βασικούς τομείς, όπως το λαθρεμπόριο, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, κ.α., με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πρότεινε, μέσω του «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Το σημαντικό αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση είναι να μπορέσει να δηλώσει στην κοινωνία ανά δίμηνο ή ανά τρίμηνο την απόδοσή της στα κομμάτια της φοροδιαφυγής, της καταπολέμησης της διαφθοράς με οικονομικούς όρους με συγκεκριμένους αριθμούς για πρόστιμα, εισαγγελικές παρεμβάσεις, διορισμούς στην υγεία, στην παιδεία» είπε ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα» και πρόσθεσε ότι ο πολίτης πρέπει να πληροφορηθεί απευθείας και αδιαμεσολάβητα για το κυβερνητικό έργο, αλλά και να μπορεί να ασκεί κριτική για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, όπως η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνικών, η διαφθορά, η υγεία, η παιδεία, πρόνοια και η εργασία.

«Εμείς πρέπει να μιλήσουμε με αριθμούς, προτείνω να υπάρχει ένα δελτίο καθημερινότητας, ένα δίμηνο, ένα τρίμηνο δελτίο» ανάφερε ο κ. Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι η πρότασή του, την οποία κατέθεσε ήδη, αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας που ανακοίνωσε πρόσφατα στο ΑΠΕ  ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της δικαστικής έρευνας σχετικά με τις λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ τον ερχόμενο μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Σ.Φάμελλος: Δεν είμαστε κολλημένοι με την εξουσίαΣχόλια