Σ. Λαβρόφ: Δεν διεξάγονται μυστικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τη Συρία

Σ. Λαβρόφ: Δεν διεξάγονται μυστικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τη Συρία

Στη διάψευση σημερινών δημοσιευμάτων περί μυστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον – εκτός του πλαισίου της Γενεύης, για την επίτευξη οριστικής λύσης στο συριακό πρόβλημα, προχώρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Δεν υπάρχουν μυστικές συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.

«Δηλώσεις ότι υπάρχει κάποιος μυστικός δίαυλος επικοινωνίας ή ακόμη πως μέσα σε αυτό τον μυστικό δίαυλο επικοινωνίας κάποιος έχει υποσχεθεί να αποφασίσει το μέλλον του (Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ) παρακάμπτοντας το πλαίσιο των συριακών συνομιλιών, είναι ένα ψέμα».

«Πιστεύω πως αυτή είναι μια απόπειρα να εμποδιστεί η εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που βασίζεται σε μια ρωσο-αμερικανική συμφωνία που υποστηρίζεται από όλους και όπου υπογραμμίζεται σαφώς: Μόνο ο λαός της Συρίας θα αποφασίσει το μέλλον της Συρίας», πρόσθεσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συνεφέρουν τους Τούρκους εταίρους τους που εξακολουθούν να εμποδίζουν τη συμμετοχή των Κούρδων στις ενδο-συριακές συνομιλίες.Σχόλια