«Σχέδιο Μάρσαλ» βλέπει ο Ρέντζι για την Ελλάδα

«Σχέδιο Μάρσαλ» βλέπει ο Ρέντζι για την Ελλάδα

Νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα σχεδιάζει να προτείνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Σύμφωνα με την ιταλική «Il Messagero» ο Ιταλός πρωθυπουργός επιθυμεί να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους Ευρωπαίους ηγέτες ώστε να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες της λιτότητας στην Ελλάδα. Ένα σχέδιο στο οποίο αναφέρθηκε με έμφαση, πρόσφατα, και ο Ιταλός κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα από το κυβερνητικό μέγαρο στη Ρώμη, ο Ρέντζι σκοπεύει να στηρίξει το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για πρόταση μείωσης της λιτότητας με την προϋπόθεση όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δεσμευθεί για την υλοποίηση βασικών μεταρρυθμίσεων.

Ακόμη η ιταλική «La Repubblica» υποστηρίζει ότι ο Ρέντζι έχει ήδη ενημερώσει για την πρωτοβουλία του τον Έλληνα πρωθυπουργό στη χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία.Σχόλια