Σχέδιο τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την οικονομική αποσταθεροποίηση καταγγέλλει η κυβέρνηση

Σχέδιο τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την οικονομική αποσταθεροποίηση καταγγέλλει η κυβέρνηση

Σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης, καταγγέλλει η κυβέρνηση, με non paper του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο εκδόθηκε καθώς συνεχίζονται οι μεγάλες εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι «κύκλοι» που δεν κατονομάζονται επενδύουν στον «φόβο του λαού», ενώ σημειώνει ότι «αυτές οι τακτικές είναι βούτυρο στο ψωμί των δανειστών που θέλουν να εκβιάσουν περαιτέρω την ελληνική κυβέρνηση».

«Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται. Ο λαός μας ξέρει ποιοι ματώνουν για τα συμφέροντα του και ποιοι παίζουν άθλια παιχνίδια. Η προσπάθεια αυτών των κύκλων θα πέσει στο κενό. Θα προσκρούσει στην ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και του λαού. Το μόνο όπλο που θα ήθελαν να έχουν είναι ο φόβος του λαού μας. Άλλα δεν…».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, οι τραπεζίτες είχαν προγραμματισμένη σύσκεψη, στη διάρκεια της οποίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ενημέρωσε ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμβιβασμός για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2015, σημειώνοντας ότι οι διαφορές με τους εταίρους και δανειστές είναι πλέον μικρές.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βρεθεί λύση και να κλείσει η συμφωνία.Σχόλια