Σχόλιο της ΚΝΕ με αφορμή την «Πρώτη Γιορτή Κάνναβης» στο Σύνταγμα

Σχόλιο της ΚΝΕ με αφορμή την «Πρώτη Γιορτή Κάνναβης» στο Σύνταγμα

Με στίχους του Κώστα Βάρναλη προλογίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ το σχόλιο του με αφορμή την «Πρώτη Γιορτή Κάνναβης» που θα γίνει στις 9 Μαΐου στο Σύνταγμα.

Το σχόλιο έχει ως εξής:

Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς

Το κούτελο στο χώμα

Χασίσι αν θες μετά χαράς

Αλλ’ όχι ελευτερία!

Kώστας Βάρναλης

«Η εκδήλωση για τη διάδοση των ναρκωτικών που διοργανώνεται το Σάββατο 9 Μάη με συνδιοργανωτές την κυβερνητική νεολαία και τον τομέα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πρόκληση.

Ενώ είναι χυδαίο και ύπουλο οι διοργανωτές να συνδέουν τη γιορτή μαστούρας με την μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, που γιορτάζεται στις 9 Μάη, να λερώνουν με σάπιες ιδέες αυτή την κορυφαία στιγμή στην ιστορία της πάλης των λαών.

Την ίδια ώρα που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας στη μόρφωση, τη δουλειά, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό οι διοργανωτές της εκδήλωσης “βαφτίζουν” δικαίωμα τη μαστούρα.

Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή, τα ναρκωτικά είναι στο μυαλό καταστολή. Η νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών δεν είναι η απάντηση στην πολιτική της καταστολής. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Η καταστολή στέλνει το χρήστη στη φυλακή και η αποποινικοποίηση κρατάει το χρήστη στη σκλαβιά της χρήσης και της εξάρτησης. Ούτε η μία, ούτε η άλλη αντιμετωπίζουν τις αιτίες που οδηγούν ένα νέο στη χρήση και την εξάρτηση και δεν εξασφαλίζουν ολοκληρωμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόληψης – θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.

Η “απελευθέρωση” των ναρκωτικών είναι η χαρά όσων θέλουν τη νεολαία κοιμισμένη, χαμένη στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών και όχι πρωταγωνιστή στον αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια, σύγχρονα δικαιώματα και πραγματική ελευθερία. Παλεύουμε για μία κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελευθέρα τα ναρκωτικά».

ΠΗΓΗ: 902.grΣχόλια