Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Την έντονη αντίδρασή τους στην ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου εκδηλώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προχωρώντας σε γενική απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, σημειώνοντας ότι «Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Σημειώνεται ότι η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου – ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί, όπως σημειώνει, το άνοιγμα των καταστημάτων – και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις γενικές απεργίες και στα συλλαλητήρια και ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το πραξικόπημα, όπως λέει, της κυβέρνησης.

«Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα» καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης, «με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα».

Σε 48ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο προχωρά και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει «λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού» ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκήρυξε τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση – μέχρι την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε, τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από αύριο στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου.Σχόλια