Σε αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι όλης της χώρας από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου

Σε αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι όλης της χώρας από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου

Σε αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι όλης της χώρας από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου μετά από την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Σημείο αιχμής, η εφαρμογή του νέου κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από το νέο έτος, ο οποίος σύμφωνα με τους δικηγόρους φέρνει τα “πάνω-κάτω” στην πολιτική δικαιοσύνη και όχι επιτάχυνση.

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Yπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε την Ολομέλεια ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε πριν από λίγες ημέρες ανταπόκριση των θεσμών για επανεξέταση διατάξεων του νέου Κώδικα. Όπως είπε ο υπουργός, οι εκπρόσωποι της Τρόικας δέχθηκαν να συζητήσουν τα λειτουργικά και πρακτικά προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν από την εφαρμογή του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρής τόνισε ότι ανέλαβε να ενημερώσει απευθείας τους εκπροσώπους των θεσμών για τα αδιέξοδα που θα προκαλέσει η εφαρμογή του νέου Κώδικα στα δικαστήρια, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε δικαστές, διοικητικό προσωπικό και υποδομές. Υπογράμμισε μάλιστα ότι έχει ήδη αποστείλει δύο επιστολές στο Υπουργό Δικαιοσύνης, με τις οποίες επισημαίνει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο Υπουργός να επιφέρει τις αναγκαίες αλλαγές στο ΚΠολΔ ώστε να αποκατασταθούν, όπως είπε, η δίκαιη δίκη και η ταχεία αλλά και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης που πλήττονται από το νέο Κώδικα.

 Σχόλια