Σε εξέλιξη η συνάντηση Κατρούγκαλου – κουαρτέτου

Σε εξέλιξη η συνάντηση Κατρούγκαλου – κουαρτέτου

Νέα συνάντηση πραγματοποιεί  ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος
Η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει κλείσιμο της συμφωνίας εντός της ημέρας με τους εκπροσώπους των θεσμών για το φορολογικό, υποβάλλοντας τη  νέα της αντιπρόταση σχετικά με το όριο του αφορολόγητου.

Για αυτό το λόγο,  μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους πιστωτές, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στις 18.30, προκειμένου, σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο «να τελειώνουμε».

Στη πρώτη συνάντηση που άρχισε γύρω στη 13.30, η ελληνική πλευρά παρουσίασε νέα πρόταση, με μικρότερη, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχέση με την πρόταση των εκπροσώπων των θεσμών, μείωση του αφορολογήτου και αλλαγές στους ενδιάμεσους συντελεστές.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός παράγοντας, υπήρξαν αρχικά σχόλια από την πλευρά των πιστωτών, οι οποίοι πρέπει να επικοινωνήσουν και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους για να τους ενημερώσουν για την ελληνική αντιπρόταση.Σχόλια