Σε εξέλιξη η τετραμερής συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ – Γιούνκερ

Σε εξέλιξη η τετραμερής συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ – Γιούνκερ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στις Βρυξέλλες η τετραμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ για τις 19:30 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σημερινό Συμβούλιο των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, με αρκετούς Ευρωπαίους αξιωματούχους να έχουν σκληρύνει τη στάση τους προς την Ελλάδα, και να μιλούν ακόμα και για Grexit.

Προσερχόμενη στην συνάντηση η κ. Μέρκελ δήλωσε:«Μετά από το σαφές »όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα δεν υπάρχουν ακόμη οι βάσεις για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, αλλά πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη και υπευθυνότητα. Αλληλεγγύη και υπευθυνότητα πάνε μαζί. Θα διαβουλευθούμε τώρα στο Συμβούλιο πώς θα προχωρήσουμε. Δεν πρόκειται πια για βδομάδες, αλλά για λίγες μέρες που έχουμε στη διάθεσή μας. θα ακούσουμε τώρα τι θα μας πει ο Έλληνας πρωθυπουργός».Σχόλια