Σε κατάσταση συναγερμού το Παρίσι από τις πλημμύρες – Ξεπέρασε τα 6 μέτρα η στάθμη του Σηκουάνα

Σε κατάσταση συναγερμού το Παρίσι από τις πλημμύρες – Ξεπέρασε τα 6 μέτρα η στάθμη του Σηκουάνα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Παρίσι, καθώς συνεχίζουν να «φουσκώνουν» τα νερά του Σηκουάνα, με τις προβλέψεις να αναφέρουν ότι αναμένεται να φτάσουν τα 6,5 μέτρα.

Εξαιτίας των συνθηκών, τα παγκόσμιας φήμης μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ έχουν κλείσει, με το προσωπικό να είναι έτοιμο, εάν παραστεί ανάγκη, να μεταφέρει τα εκθέματα σε ασφαλείς προορισμούς.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής τα θύματα των πλημμυρών στην Ευρώπη έχουν φθάσει τα 15: 10 στη νότια Γερμανία, από δύο σε Γαλλία και Ρουμανία και ένα στο Βέλγιο.

Την ίδια ώρα, οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη, από τη Γαλλία έως την Ουκρανία, ενώ Αυστρία, Ολλανδία και Πολωνία έχουν επίσης επηρεαστεί.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για σοβαρό κλιματικό φαινόμενο, η αντιμετώπιση του οποίου αποτελεί παγκόσμια πρόκληση. Ο ίδιος αναμένεται να κηρύξει τις πλέον πληγείσες περιοχές σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, απελευθερώνοντας έκτακτους πόρους για αποκατάσταση.

Εν τω μεταξύ, οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι διέκοψαν τα δρομολόγιά τους στις γραμμές που βρίσκονται κοντά στον Σηκουάνα στο Παρίσι, ενώ περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εκκενώσει πόλεις στην κεντρική Γαλλία από το σαββατοκύριακο και 19.000 οικίες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.Σχόλια