Σε συνάντηση με τον Γιούνκερ ο Τσίπρας – Ντάισελμπλουμ: Είναι πιθανή η συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup

Σε συνάντηση με τον Γιούνκερ ο Τσίπρας – Ντάισελμπλουμ: Είναι πιθανή η συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και περίπου δύο ώρες νέα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις Βρυξέλλες, με στόχο να γεφυρωθούν οι όποιες διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα στις δύο πλευρές, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός μέσω του Twitter, παραθέτοντας και σχετική φωτογραφία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν, προσερχόμενος στο χώρο της συνάντησης, δήλωσε: «Με τον Τσίπρα έχουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις».

Την ίδια ώρα, ότι «Μια συμφωνία με την Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το επόμενο Eurogroup» ανέφερε σήμερα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος τόνισε ότι η συμφωνία αυτή θα πρέπει να είναι αξιόπιστη και αποτελεσματική, προκειμένου η Ελλάδα να κατορθώσει να ανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία, ενώ προσέθεσε ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων παραμένει δύσκολη. «Ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα» επανέλαβε και πρόσθεσε ότι το υπάρχον ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Εν τω μεταξύ, αναφερόμενη στη χθεσινή της συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στις Βρυξέλλες, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι υπήρξε συμφωνία ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να εργαστεί μετ’ επιτάσεως ώστε να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα.

Ακόμα, η κ. Μέρκελ είπε ότι κάθε ημέρα για την Ελλάδα μετράει και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνουν όλα τα σωστά βήματα, ενώ έκανε λόγο για «ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων» στην τριμερή των Βρυξελλών.

Σημείωσε, τέλος, ότι η αίσθησή της είναι πως πλέον υπάρχει η διάθεση στενής συνεργασίας με τους Θεσμούς, και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η διάθεση να αξιοποιηθεί.Σχόλια