Σε σύντομο διάστημα η αποζημίωση της Softex λένε οι ασφαλιστικές

Σε σύντομο διάστημα η αποζημίωση της Softex λένε οι ασφαλιστικές

Με τους όρους και τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τη νομοθεσία και τη σύμφωνη γνώμη και ρητή αποδοχή από την ασφαλισμένη επιχείρηση αποζημιώθηκε η Softex σύμφωνα με ανακοίνωση των ασφαλιστικών εταιρειών και χαρακτηρίζουν επιπόλαιη και άστοχη την προσπάθεια απόδοσης αιτιών για την παύση λειτουργίας της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «με έκπληξη και προβληματισμό παρακολουθούμε την ανάμιξη των ασφαλιστικών εταιρειών μας σε αναφορές και αιτιάσεις για την παύση λειτουργίας της SOFTEX (ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΑΕ, Χαρτεργατών 4, Αθήνα)».

Χαρακτηρίζουν δε «τουλάχιστον επιπόλαιη και άστοχη -όπως προκύπτει από ανακριβείς δηλώσεις στα έντυπα και ψηφιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας» την προσπάθεια απόδοσης των αιτίων για την παύση λειτουργίας της SOFTEX στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα αναφέρουν τα περί καταβολής «μικρής» -όπως χαρακτηρίστηκε- ασφαλιστικής αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστη η επιχείρηση από την πυρκαγιά στις 3 Ιουλίου 2015.

Σε κοινή ανακοίνωση των εταιρειών GENERALI HELLAS, HDI GERLING, INTERAMERICAN και ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ αναφέρεται ακόμα πως «ως συνασφαλίστριες εταιρείες της SOFTEX, δηλώνουμε κατηγορηματικά και με ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας ότι, μετά το ζημιογόνο γεγονός της εν λόγω πυρκαγιάς και την ολοκλήρωση εκτίμησης των συνθηκών επέλευσης του κινδύνου και αποτίμησης των ζημιών που υπέστη η ασφαλισμένη εταιρία SOFTEX, προχωρήσαμε σε αποζημίωσή της μέσα σε εύλογο και, μάλιστα, ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβανομένου υπόψη του μεγέθους, της έκτασης και της φύσης της ζημίας».

«Η αποζημίωση καταβλήθηκε, σύμφωνα με τους όρους και τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τη νομοθεσία και μετά τη σύμφωνη γνώμη και ρητή αποδοχή από την ασφαλισμένη επιχείρηση» αναφέρεται στο τέλος.Σχόλια