Σεισμός Ιταλία: Κατάσχεται ότι απέμεινε από το δημοτικό σχολείο του Αματρίτσε

Σεισμός Ιταλία: Κατάσχεται ότι απέμεινε από το δημοτικό σχολείο του Αματρίτσε

Την ίδια ώρα, πολλοί σχολιαστές αφήνουν να εννοηθεί ότι θα πρέπει να διαπιστωθεί αν και ο δήμαρχος του Αματρίτσε Σέρτζο Πιρότσι, όπως και το σύνολο της δημοτικής διοίκησης, φέρουν κάποιου είδους ευθύνη για έργα που μοιάζει πιθανό να έγιναν με ελλιπή και ανεύθυνο τρόπο.

Η εισαγγελία της πόλης Ριέτι διέταξε να κατασχεθεί ότι απομένει από το κατεστραμμένο σχολείο του Αματρίτσε, στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά τυχόν κακοτεχνίες και ελλιπείς αντισεισμικές παρεμβάσεις.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ίδια απόφαση ελήφθη και για άλλα μισογκρεμισμένα σπίτια και δημόσια κτήρια, τα οποία δεν θα κατεδαφιστούν μέχρι να αποσαφηνισθεί αν θα μπορούσαν να έχουν προστατευθεί, μαζί με τους κατοίκους τους, από τον φονικό σεισμό της 24ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι εισαγγελείς έχουν βάσιμες υποψίες ότι υπεγράφησαν έγγραφα που βεβαιώνουν αντισεισμικά έργα σε εκκλησίες και στρατόπεδα, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν γίνει τα απαιτούμενα έργα. Όπως γράφει η εφημερίδα Il Messaggero, οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως σε 21 κτήρια, ενώ κατέρρευσαν ακόμη και ειδικοί χώροι που είχε προβλεφθεί να φιλοξενήσουν τους κατοίκους του Αματρίτσε σε περίπτωση σεισμού.

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα στις 6 (τοπική ώρα) θα πραγματοποιηθεί η κηδεία των θυμάτων του Αματρίτσε. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, μεταφέρθηκαν στο χωριό μόνο 37 φέρετρα, ενώ οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους στην περιοχή είναι συνολικά πάνω από 290. Αυτό σημαίνει πως τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνουν και άλλες, μικρότερες τελετές.

Όπως και το περασμένο Σάββατο (27/08), η σημερινή είναι ημέρα εθνικού πένθους στην Ιταλία, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλη την χώρα.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


Σχόλια