Σέλινγκ: Είναι ώρα η Ελλάδα να τερματίσει την αντιπαράθεση με τους εταίρους της

Σέλινγκ: Είναι ώρα η Ελλάδα να τερματίσει την αντιπαράθεση με τους εταίρους της

Υπάρχει ακόμη χρόνος για την Ελλάδα να τερματίσει την αντιπαράθεση με τους ευρωπαίους εταίρους της, ωστόσο δεν διαφαίνεται Σχέδιο Β στον ορίζοντα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας προσθέτοντας ότι η Αθήνα οφείλει να τηρήσει τους όρους του πακέτου διάσωσης.

«Θεωρώ ότι μπορούμε να φθάσουμε εγκαίρως σε λύση πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου, εάν η Ελλάδα το θέλει», δήλωσε ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το ραδιοφωνικό δίκτυο ORF. Αν όχι, τα πράγματα θα εισέλθουν σε «κρίσιμη φάση».

«Εχουμε και πάλι τώρα μία κατάσταση στην οποία χρήματα αποσύρονται από ελληνικές τράπεζες. Εχουμε μία κατάσταση κατά την οποία ορισμένες δανειακές υποχρεώσεις είναι πιθανόν ότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, και αυτό φυσικά αποτελεί κρίσιμη φάση, διότι η αντίδραση των αγορών θα είναι τεράστια», προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ απέκλεισε την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση ή την ευρωζώνη, ,λέγοντας ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να αποφύγουν τέτοια σενάρια.

«Αλλά…εάν δεν υπάρξει λύση, τότε προφανώς θα πρέπει να καταρτισθεί ένα Σχέδιο Β εγκαίρως, αλλά δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο αυτήν τη στιγμή», είπε.


Σχόλια