Σέρρες: Στα χέρια της αστυνομίας 50χρονος που πήγε να κλέψει δύο πόρτες από στρατόπεδο!

Σέρρες: Στα χέρια της αστυνομίας 50χρονος που πήγε να κλέψει δύο πόρτες από στρατόπεδο!

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ένας 50χρονος, ο οποίος αποπειράθηκε να κλέψει δύο… σιδερένιες πόρτες από εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στην πόλη των Σερρών!

Αναλυτικότερα, οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών προέβησαν στη σύλληψη ενός 50χρονου, ο οποίος προσπάθησε να κλέψει δύο σιδερένιες πόρτες από το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο «Κολοκοτρώνη», στις Σέρρες. Ο 50χρονος έγινε αντιληπτός από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κι ενημέρωσαν την αστυνομία.

Το περιστατικό, ωστόσο, όπως περιγράφουν κάτοικοι των περιοχών, όπου βρίσκονται τα τρία εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα στην πόλη των Σερρών, είναι αρκετά συνηθισμένο, καθώς τα στρατόπεδα έχουν γίνει έρμαια κλεφτών, που αρπάζουν πόρτες, παράθυρα, σίδερα, κάγκελα και ό,τι άλλο μπορούν προκειμένου να το πουλήσουν.

«Έχουν ρημάξει τα πάντα. Κλέβουν ό,τι βρουν. Αλουμίνια, σχάρες και ό,τι υλικό μπορούν να αρπάξουν για να το πουλήσουν» εξηγεί σχετικά ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Παύλος Μυστακίδης. Σημειώνει δε, ότι γίνονται ενέργειες προκειμένου τα ανενεργά στρατόπεδα -Παππαλουκά, Εμμανουήλ Παππά και οι Αποθήκες Πυρομαχικών στον Λευκώνα- να έρθουν στη δικαιοδοσία του Δήμου προκείμενου να αξιοποιηθούν.

«Ζητήσαμε από το υπουργείο Αμύνης να μας παραχωρήσει τα στρατόπεδα με αντάλλαγμα 40 πολεοδομημένα στρέμματα» δήλωσε ο κ. Μυστακίδης, διευκρινίζοντας ότι τα στρατόπεδα είναι ανενεργά πάνω από είκοσι χρόνια και επισημαίνοντας ότι το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο «Κολοκοτρώνη» βρίσκεται στην κυριότητα του υπουργείου Οικονομικών.Σχόλια