Συγκινητικό: Οδοντίατρος στην Κρήτη έγινε πρώτο θέμα στη Daily Mail – Δείτε το λόγο

Συγκινητικό: Οδοντίατρος στην Κρήτη έγινε πρώτο θέμα στη Daily Mail – Δείτε το λόγο

Μετά το ΒΒC που σε πρόσφατο δημοσίευμά του αναφέρθηκε στα άλλα θύματα της ελληνικής κρίσης, τα σκυλάκια, που λόγω οικονομικής ανέχειας οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν αδέσποτα στους δρόμους, στο θέμα επανέρχεται τώρα η Daily Mail. Μέσα από μια άλλη οπτική. Συστήνοντας σε όλους τον οδοντίατρο από την Κρήτη που αποφάσισε να παρατήσει τη δουλειά του και να αφιερωθεί στους 200 φίλους του (σκύλους)!

Ο Θεόκλητος (Τάκης) Προεστάκης, όπως σημειώνει η Daily Mail, έχει εγκαταλείψει τα πάντα και έχει αφιερωθεί στο καταφύγιο ζώων που έφτιαξε στην Ιεράπετρα στην Κρήτη. «Είμαι απολύτως μόνος εδώ. Δεν έχω χρήματα, πούλησα το αμάξι μου, πούλησα το τροχόσπιτό του, δεν έχω τίποτα. Πρέπει να δανειστώ. Πριν μερικούς μήνες ήμουν έτοιμος να πουλήσω το καταφύγιο επειδή δεν μπορούσα να βρω τρόπο να συνεχιστεί η χρηματοδότηση», λέει ο 44χρονος οδοντίατρος μιλώντας στη Daily Mail.

ODONTIATROS2

Όσον αφορά το πώς μπήκε στη διαδικασία ίδρυσης του καταφυγίου, που αποτελεί έναν παράδεισο για τους σκύλους, ο ίδιος εξομολογείται: «Μια μέρα επισκέφθηκα τη χωματερή και είδα φρικτά πράγματα. Υπήρχαν πάρα πολλά σκυλιά, ορισμένα με σπασμένα πόδια, που λιμοκτονούσαν, ήταν τόσο αδύνατα και τόσο άρρωστα που θα πέθαιναν. Ηταν φρικτό».

ODONTIATROS3ODONTIATROS4ODONTIATROS5

«Ήθελα απλά να τα βοηθήσω. Έτσι άρχισα να τα φροντίζω, να τους δίνω νερό και φαγητό και ήμουν τόσο χαρούμενος που τα έβλεπα να πηγαίνουν καλύτερα. Αλλά οι γείτονές μου στην Ιεράπετρα άρχισαν να θυμώνουν μαζί μου και να με απειλούν ότι θα σκοτώσουν τα σκυλιά επειδή τους ενοχλούσαν. Έτσι ήρθε η ιδέα της ίδρυσης ενός καταφυγίου σε ασφαλές μέρος, όπου θα μπορούσα να τα μεταφέρω και να τα φροντίσω».

Όπως σημειώνει η Daily Mail το καταφύγιο του κ. Προεστάκη, στο οποίο έχουν φιλοξενηθεί συνολικά πάνω από 200 σκυλιά, είναι έκτασης 5 στρεμμάτων, ενώ για να καλυφθούν τα έξοδά του χρειάζονται περί τις 2.000 ευρώ το μήνα, 1.300 ευρώ για την τροφή των σκυλιών και 700 ευρώ για τους κτηνιάτρους.

Ωστόσο, αυτή η φρικιαστική περιπέτεια αυτού του άτυχου ζώου, που σιγά σιγά επανέρχεται, στάθηκε κάτι σαν σημείο καμπής για το καταφύγιο του Τάκη. Και αυτό γιατί πόσταρε στο Διαδικτύο φωτογραφίες από την πορεία ανάρρωσης της μικρής, συγκινώντας πολύ κόσμο ο οποίος θέλησε να ενισχύσει αυτή την πολύ καλή προσπάθεια που κάνει. Έτσι, μόλις την περασμένη εβδομάδα μπόρεσε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, για να μπορεί να μεταφέρει τα ζωάκια στον κτηνίατρο αλλά και στο αεροδρόμιο για να τα στείλει στους νέους τους ιδιοκτήτες. Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω ενός ιστοτόπου που δημιουργήθηκε για να σωθεί οικονομικά το καταφύγιο.

«Αυτή είναι η ζωή μου» προσθέτει ο κ.Προεστάκης και καταλήγει: «Είναι δύσκολο όλο αυτό αλλά το αγαπώ. Δουλεύω πολύ σκληρά αλλά όταν βλέπω τα σκυλάκια ευτυχισμένα, να διασκεδάζουν και να μαθαίνουν να εμπιστεύονται ξανά τους ανθρώπους, τότε καταλαβαίνω ότι όλο αυτό αξίζει τον κόπο».

Πηγή: Cretapost

 

 

 

 Σχόλια