Συγκλονισμένη η Σούζαν Σάραντον από τις εικόνες που αντικρίζει στη Λέσβο με τους πρόσφυγες & μετανάστες

Συγκλονισμένη η Σούζαν Σάραντον από τις εικόνες που αντικρίζει στη Λέσβο με τους πρόσφυγες & μετανάστες

Συγκλονισμένη δηλώνει η γνωστή ηθοποιός και ακτιβίστρια, Σούζαν Σάραντον, από τις εικόνες που αντικρίζει στη Λέσβο με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και κάποιες μέρες η γνωστή ηθοποιός βρίσκεται στο νησί, και επισκέπτεται τις ακτές όπου αποβιβάζονται πρόσφυγες και μετανάστες παρέχοντας βοήθεια, αλλά και καταυλισμούς προσφύγων στον Καρά Τεπέ και στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών.

Σήμερα, η Σούζαν Σάραντον βρέθηκε στο hotspot της Μόριας όπου συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, που συνοδευόμενος από την αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ, προϊσταμένη του κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Εξωτερικών Συνόρων, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, εξέταζαν θέματα που αφορούν τη διαδικασία καταγραφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση του κ. Μουζάλα με την κ. Σάραντον, ο Έλληνας υπουργός την ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που διαχειρίζεται.

Ο κ. Μουζάλας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός των αισθημάτων αλληλεγγύης που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός και προπάντων οι κάτοικοι των νησιών, ενώ υπογράμμισε την πρακτική των Τούρκων μεταφορέων που στέλνουν ανθρώπους στο θάνατο.

Από την πλευρά της η κ. Σάραντον είπε στον υπουργό ότι θα μεταφέρει στη διεθνή κοινότητα το δράμα των ανθρώπων αυτών, αλλά και τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μουζάλας θα έχει αργότερα σήμερα συνάντηση με τους εκπροσώπους ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, τους οποίους και θα ενημερώσει για τη δημιουργία μητρώου των οργανώσεων, αλλά και των μελών τους που επιχειρούν στη Λέσβο, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός τους και το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.Σχόλια