Συκοφαντία & συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών τα περί οφειλών, απαντούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας

Συκοφαντία & συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών τα περί οφειλών, απαντούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας

Σκληρή απάντηση στην κυβέρνηση δίνουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις δηλώσεις περί ληξιπρόθεσμων οφειλών των καναλιών προς το δημόσιο, τις τράπεζες ή τα ταμεία, και κάνοντας λόγο για «συκοφαντία» και «συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών».

Οι έξι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας που είναι μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, SKAI και STAR), αναφέρουν ότι κανένας από τους σταθμούς δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Σημειώνουν επίσης ότι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι και οι έξι εταιρείες διαθέτουν φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα.

Συνεχίζοντας, υπογραμμίζουν ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως καθυστέρηση σε καταβολή δόσεων και άλλων υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, στο πλαίσιο των διαδικασιών που ο νόμος ορίζει».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ:

«Οι έξι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας που είναι μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (δηλαδή ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, SKAI και STAR) δηλώνουν κατηγορηματικά ότι:

Α. Κανένας σταθμός από τα μέλη μας δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες. Τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι και οι έξι εταιρείες διαθέτουν φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα.

Β. Δεν υπάρχει από καμία εταιρεία μέλος μας, καμία απολύτως καθυστέρηση σε καταβολή δόσεων και άλλων υποχρεώσεων προς δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο πάντοτε των διαδικασιών που ο νόμος ορίζει.

Γ. Για τις έξι εταιρείες μέλη μας – και δεν ομιλούμε για το σύνολο των ΜΜΕ στην χώρα – ο τραπεζικός δανεισμός δόθηκε με διάφανη και απόλυτα εγγυοδοτημένα τραπεζικά κριτήρια. Από τότε εξυπηρετείται, όπως ορίζεται από τις σχετικές συμβάσεις, και τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κανένα δάνειο δεν εμπίπτει στην κατηγορία των λεγόμενων «κόκκινων δανείων».

Συνεπώς τα όσα λέγονται κατά κόρον – δυστυχώς και δια στόματος Πρωθυπουργού – περί οφειλών και αλλά τινά σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις των έξι σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας συνιστούν συκοφαντία, συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών και εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα έναντι εταιρειών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και συμβάλουν στην εθνική οικονομία».Σχόλια