Συλλαμβάνονται από το πρωί της Τρίτης όσοι πρόσφυγες περνούν στο έδαφος της Ουγγαρίας (φωτογραφίες)

Συλλαμβάνονται από το πρωί της Τρίτης όσοι πρόσφυγες περνούν στο έδαφος της Ουγγαρίας (φωτογραφίες)

Ποινικές διώξεις αντιμετωπίζει πλέον όποιος πρόσφυγας επιχειρεί να περάσει «παράνομα» στην Ουγγαρία, ενώ, μετά από σχετική απόφαση της ακροδεξιάς κυβέρνησης Ορμπάν για σύσταση κινητών δικαστηρίων στα σύνορα, ήδη 30 δικαστές έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής οι οποίοι θα αποφασίζουν για την «τύχη» των συλληφθέντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ουγγαρία συγκροτεί «κινητά δικαστήρια» για να διώκει τους πρόσφυγες που εισέρχονται «παράνομα» στη χώρα

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, που ισχύει από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ποινικό αδίκημα και μάλιστα ξεχωριστό από εκείνο της «παράνομης εισόδου» στην Ουγγαρία θεωρείται και οποιαδήποτε «φθορά» στον γεμάτο ξυράφια νεόκτιστο φράκτη ύψους 4 μέτρων που εκτείνεται σε μήκος 175 χιλιομέτρων στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία.

_85551842_85551840

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία σφράγισε σιδηροδρομική διάβαση από την οποία κατάφεραν να περάσουν στη χώρα χιλιάδες διωγμένες από τη φωτιά του πολέμου οικογένειες ενώ, όσοι καταφθάνουν τώρα αναγκάζονται να καταλύσουν κάτω από κυριολεκτικά απάνθρωπες συνθήκες στο ύπαιθρο και από τη σερβική πλευρά των συνόρων.

Εκτός αυτού, εκατοντάδες έφιπποι ούγγροι αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε όλο το μήκος των συνόρων για τον εντοπισμό σύρων προσφύγων οι οποίοι, από την φιλοναζιστική κυβέρνηση της χώρας αντιμετωπίζονται ως… εγκληματίες.

_85549230_d9013827-2cb3-4fc8-971d-1ae82e400d57

Από την πλευρά της η κυβέρνηση Ορμπάν ισχυρίζεται πως η χώρα θα δέχεται αιτήσεις για άσυλο, ωστόσο, όσοι από αυτούς δεν καταφέρνουν να λάβουν, είτε θα συλλαμβάνονται και θα φυλακίζονται είτε θα οδηγούνται και πάλι στο σερβικό έδαφος.

Οι ουγγρικές Αρχές κάνουν λόγο για συνολικά 9.000 πρόσφυγες που κατάφεραν να περάσουν στη χώρα μέχρι να αποφασίσει να κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία, ενώ φέρνει τον συνολικό αριθμό των ατόμων που μπήκαν στη χώρα «παράνομα» από τις αρχές του 2015 σε περισσότερους από 200 χιλιάδες.Σχόλια