Σύλληψη πιθανού τζιχαντιστή σε καταυλισμό προσφύγων στη Γερμανία

Σύλληψη πιθανού τζιχαντιστή σε καταυλισμό προσφύγων στη Γερμανία

Φερόμενο πρόσφυγα από τη Συρία, ο οποίος πιστεύεται ότι συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, συνέλαβε η γερμανική aστυνομία σε καταυλισμό προσφύγων στην περιοχή Ούνα-Μάσεν, όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal».

Ο συλληφθείς ονομάζεται Λέεθ Αμπντελχμίντ, όμως είχε καταγραφεί στον καταυλισμό στις 2 Δεκεμβρίου ως Λέεθ Αλρτζάμπ, και φέρεται να «ήταν ενεργός με κάποιο τρόπο» για λογαριασμό των τζιχαντιστών, δήλωσε η εισαγγελέας του Ντόρτμουντ, Σόνια Φρόντερμαν.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν ο συλληφθείς εμπλέκεται σε τρομοκρατική δράση στη Γερμανία ή γενικότερα την Ευρώπη, ούτε έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για τη φερόμενη σύνδεσή του με το ISIS.

Πηγές της WSJ στη συριακή αντιπολίτευση ανέφεραν πως γνωρίζουν τον Αμπντελχμίντ ως Αμπντούλ Χαμίντ, και τον περιέγραψαν ως αξιωματούχο μεσαίας βαθμίδας του Ισλαμικού Κράτους, που ήταν ιδιαίτερα ενεργός στην πετρελαιοπαραγωγό επαρχία Ντείρ αλ-Ζορ.

Ακόμη, δήλωσαν ότι ο συλληφθείς ήταν υπεύθυνος για επιχείρηση μεταφοράς χρημάτων για λογαριασμό των τζιχαντιστών, αλλά και αρμόδιος για τη λαθραία μεταφορά φαρμακευτικού υλικού και πυρομαχικών μέσω Τουρκίας.

Η εισαγγελέας Φρόντερμαν συμπλήρωσε πως οι γερμανικές Αρχές ενημερώθηκαν για τον ύποπτο χάρις σε καταγγελία ενός άλλου Σύρου, ο οποίος διάβασε ένα άρθρο που συνδέει τον Αμπντελχμίντ με το ISIS.Σχόλια