Σήμερα η πρώτη… μονομαχία Αλέξη – Κυριάκου στη Βουλή με φόντο το ασφαλιστικό

Σήμερα η πρώτη… μονομαχία Αλέξη – Κυριάκου στη Βουλή με φόντο το ασφαλιστικό

Όντας μπροστά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα αντιμέτωπος με τον κ. Τσίπρα στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο το Ασφαλιστικό.

Αυτή θα είναι και η πρώτη σκληρή αναμέτρηση των δύο ισχυρών ανδρών της πολιτικής σκηνής. Μια αναμέτρηση που συμπίπτει αφενός με την επέτειο της έναρξης της διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. πριν από έναν χρόνο και αφετέρου με τη μεγάλη δημοσκοπική κατρακύλα των κομμάτων της συμπολίτευσης, που εντάθηκε μετά την ανάδειξη του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή οι θεσμοί που αναμένονται στην Αθήνα αύριο βράδυ, εξακολουθούν να θεωρούν πως τα «νούμερα» της κυβερνητικής πρότασης «δεν βγαίνουν» και βλέπουν πως η ολοκλήρωσης της αξιολόγησης δεν θα  έλθει πριν τα τέλη Μαρτίου, ενώ η κυβέρνηση θέλει να τελειώσει με το Ασφαλιστικό εντός του Φεβρουαρίου.

Στη συζήτηση αυτή προβλέπεται να μιλήσουν μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί και εφόσον χρειαστεί ο αρμόδιος υπουργός για το υπό συζήτηση θέμα, δηλαδή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να απαντήσει με σαφήνεια και πειστικό τρόπο ποια είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, να εξηγήσει αν συμφωνεί με την πρόταση των δανειστών για μειώσεις στις συντάξεις ή αν αποδέχεται την πρόταση της κυβέρνησης που στόχο έχει να αποτρέψει νέες μειώσεις στις συντάξεις» ανέφεραν προ ημερών κυβερνητικές πηγές.

Το πιθανότερο είναι πως η συζήτηση δεν θα μείνει μόνο στο πλαίσιο του ασφαλιστικού, αλλά θα εξελιχθεί σε μια κόντρα εφ’όλης της ύλης, αφού όπως τονίζεται από το νεοσύστατο επιτελείο της Συγγρού, είναι μια ευκαιρία για να παρουσιαστούν της σκληρής αντιπολιτευτικής στρατηγικής που καταστρώνει ο κ. Μητσοτάκης.

 Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 6:30

 

 

 Σχόλια